Suplimentele cu proteine pot afecta rinichii si ficatul

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 13:10
30354 citiri
Suplimentele cu proteine pot afecta rinichii si ficatul

Adesea cei care isi doresc sa slabeasca, mergand la sala, dar care iau suplimente de proteine sub forma de shake-uri, batoane sau tablete, pentru muschi mai bine conturati, se pot confrunta cu stari de greata, dar se pot alege si cu probleme la nivelul rinichilor si ficatului.

Acestea nu sunt decat efecte secundare ale excesului de proteine, de care organismul trebuie sa scape, intr-un fel sau altul, relateaza BBC.

Cea mai recenta avertizare, care nu este prima de acest fel, vine din partea British Dietetic Association (BDA). Conform acesteia, cu cat mai multe proteine se regasesc in dieta, cu atat mai mult are de muncit organismul pentru a scapa de ele. Din pacate, din ce in ce mai multe persoane dornice sa-si mareasca masa musculara apeleaza la astfel de shake-uri, batoane si tablete pe baza de proteine, in speranta de a-si mari muschii peste noapte. Numai anul trecut, aceasta piata a crescut cu 15%.

Se estimeaza ca una din cinci persoane care merge la sala de mai mult de doua ori pe saptamana apeleaza la acestea. Nu ar trebui sa se depaseasca de doua ori doza recomandata de proteine, respectiv de 55,5 grame de proteine pentru barbati si de 45 de grame pentru femei.

#suplimente proteine periculoase, #batoane proteine probleme ficat, #batoane proteine afectiuni rinichi, #suplimente proteine probleme sanatate, #efecte secundare suplimente proteine, #exces proteine probleme sanatate , #sanatate