Ziare.com

Telefoanele mobile, la fel de nocive ca fumatul

de Adriana Toma
Duminica, 16 Septembrie 2007, ora 19:09

   

Telefoanele mobile, la fel de nocive ca fumatul
Expunerea la radiatiile telefoniei mobile este la fel de nociva ca si fumatul, motiv pentru care Agentia Europeana de Mediu a Uniuni Europene cere guvernelor statelor membre sa ia imediat masuri pentru a reduce expunerea oamenilor la radiatiile de la wi-fi, telefoane mobile si antenele lor, relateaza "NZ Herald".

In cazul in care aceste masuri nu vor fi implementate la timp, reprezentantii Agentiei avertizeaza ca sanatatea publica va fi grav afectata, iar efectele vor fi comparabile cu cele ale azbestui sau fumatului.

Constatarea a fost facuta in urma unui raport stiintific a ajuns la concluzia ca limitele de siguranta stabilite in privinta radiatiilor sunt "de o mie de ori prea indulgente", iar un raport oficial britanic, publicat saptamana trecuta, a conchis ca radiatiile de la telefoanele mobile ar putea duce si la aparitia cancerului.

Directorul executiv al Agentiei, profesorul Jacqueline McGlade, a explicat ca "ultimele cercetari asupra efectelor pe termen lung ale radiatiilor de la telefoanele mobile sugereaza ca ar fi prudent ca autoritatile de mediu sa recomande actiuni pentru a reduce expunerea, mai ales a grupurilor vulnerabile, precum copiii".

Reprezentantii Agentiei au anuntat ca vor face presiuni din ce in ce mai mari asupra guvernelor si autoritatile din sanatate, astfel incat sa fie luate masurile preventive in legatura cu radiatiile electromagnetice, care se intensifica din cauza aparitiilor noilor tehnologii.

Autoritatile germane au inceput deja acertizarea populatiei privin efectele telefoniei mobile, sfatuind deja cetatenii sa foloseasca internet prin cablu, in locul celui wireless.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2119 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

jos cu antenele de pe blocurile de locuit!

si celularul folosit la minim! pe nici unul nu scrie EFECT CANCERIGEN GARANTAT... si totusi e garantat!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor