Terapia prin muzica

Sambata, 18 Iulie 2009, ora 22:53
2101 citiri
Terapia prin muzica
Foto: funkysonglyrics.com

Terapia prin muzica este cea mai sigura si simpla metoda de relaxare, care poate fi aplicata oricand si de oricine. Nu exista efecte adverse, iar excesele imbunatatesc starea de spirit.

Psihologii americani recomanda terapia prin muzica atat pentru reducerea nivelului de stres, cat si pentru indepartarea migrenelor sau durerilor asociate diverselor efectiuni, informeaza easyhomeremedy.com.

In timpul sedintelor de terapie, volumul muzicii nu este unul ridicat. Nu trebuie adoptata o anumita pozitie corporala sau un ambient special. Dimpotriva, muzica poate fi ascultata in timpul activitatilor curente, in masina sau la birou.

Atunci cand esti incordat, contrar opiniei generale, muzica energica este cea care te relaxeaza. Mai mult, cateva miscari in ritmul ei vor avea ca efect detensionarea corporala completa, iar situatiile stresante vor fi tratate cu mai multa obiectivitate.

Terapia prin muzica este eficienta prin indepartarea atentiei de la problemele cotidiene si atingerea starii de relaxare, proprie meditatiei.

Ritmul muzicii va regla respiratia, cel mai important factor in obtinerea starii de relaxare. Ritmul cardiac si tensiunea sangvina se vor regla si ele, ca o consecinta a unei respiratii corespunzatoare.

Pulsul va fi accelerat sau incetinit in functie de ritmul si volumul muzicii ascultate, iar tensiunea musculara va fi complet eliberata.

Tehnici ale terapiei prin muzica

Sa inveti sa canti la un instrument muzical este o tehnica perfecta pentru imbunatatirea capacitatilor motorii. Mai mult, creativitatea si improvizatia muzicala solicita activitatea cerebrala si este recomandata de catre specialisti pentru recuperarea persoanelor care au suferit atacuri cerebrale.

Improvizatiile in acest caz faciliteaza modalitatea de expresie nonverbala, prin care fiecare individ isi va putea controla mai bine impulsurile nervoase si emotiile.

Cantatul presupune un bun control al respiratiei si al ritmului corporal. Invatarea versurilor stimuleaza memoria si este un bun exercitiu mental.

Compozitia muzicala stimuleaza imaginatia si creativitatea, dar elibereaza si tensiunile negative acumulate, prin controlul emotiilor si al sentimentelor.

Psihologii americani sunt de parere ca terapia prin muzica este la fel de eficienta precum terapiile psihologice obisnuite, prin incurajarea dialogului interior si controlul eficient al emotiilor.

Muzica este folosita in prezent si de catre medici, in salile de operatii, pentru efectele sale benefice. Mai mult, psihologii recomanda terapia prin muzica si in salile de nastere, pentru calmarea durerilor viitoarelor mamici.

In cazul copiilor, muzica stimuleaza imaginatia, le contureaza personalitatea prin dezvoltarea creativitatii si libertatii de expresie.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#terapia prin muzica, #muzica metoda terapeutica , #sanatate