Ticuri care iti pot afecta grav sanatatea

Sambata, 15 Februarie 2014, ora 18:39
4328 citiri
Ticuri care iti pot afecta grav sanatatea
Foto: ABC News

Multi dintre noi avem diferite ticuri nervoase, unele dintre acestea putand sa duca la aparitia unor probleme serioase de sanatate, daca nu sunt constientizate si oprite la timp.

Unghiile

Cei care au obiceiul de a-si roade unghiile afecteaza atat sanatatea acestora, cat si a pielii din jurul lor, scrie ABC News.

In plus, bacterile din gura sunt transferate pe piele si invers. Din aceasta cauza, gingiile si gatul se pot infecta, spune specialistul american in dermatologie, Michael Shapiro.

Parul

Rasucirea si ruperea unor fire de par poate afecta sanatatea radacinii acestora, in timp. Avertismentul este dat de Ariel Ostad, expert in dermatologie din New York, SUA.

Un asemenea tic poate avea ca urmare aparitia unor infectii si pierderea definitiva a parului din anumite zone ala capului.

Fata

Atingerea repetata a fetei, mai ales in zonele cu acnee, poate afecta serios straturile superficiale foarte subtiri ale pielii.

Specialista in dermatologie Jessica Krant spune ca, atunci cand apare o sangerare la nivelul fetei, ea poate avea ca urmare aparitia unor cicatrici permanente.

Dintii

Scrasnirea dintilor este o afectiune cunoscuta ca bruxism. Acest obicei neplacut are capacitatea de a face mult rau dintilor si de a duce la aparitia unor crapaturi in ei. Cele mai grave consecinte implica tratamente stomatologice dureroase si chiar aplicarea unor dinti artificiali.

De vina in acest caz este stresul sau o problema de ocluzie. Tratamentul poate implica si injectii cu Botox, aceasta toxina reducand forta exercitata asupra dintilor.

Buzele

Atingerea repetata a buzelor cu limba sau muscarea lor reprezinta obiceiuri care pot provoca uscarea si craparea buzelor. Acest proces poate avea loc din cauza expunerii acestora la unele enzime digestive. In plus, o consecinta si mai neplacuta este aparitia uni fibrom, care trebuie inlaturat chirurgical.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#ticuri buze par unghii, #ticuri probleme sanatate , #sanatate