Tot ce trebuie sa stii inainte de realizarea unui implant dentar

Advertorial
Vineri, 07 Mai 2021, ora 16:48
5309 citiri
Tot ce trebuie sa stii inainte de realizarea unui implant dentar
implant dentar FOTO: freepik.com

Exista multe persoane care se confrunta cu lipsa unuia sau mai multi dinti. Daca esti in aceasta situatie trebuie sa stii ca este vital sa cauti optiuni pentru inlocuirea acestora deoarece existenta unor spatii goale in cavitatea bucala creste sansele de aparitie a problemelor orale (cum ar fi bolile gingivale). A avea un dinte lipsa poate face mai dificil procesul de vorbire sau masticatia. Una dintre optiunile pe care medicii stomatologi o recomanda consta in implanturi dentare. Sunt cele mai durabile si naturale optiuni de tratament disponibile.

Cand sunt implanturile dentare necesare?

Atunci cand suferi pierderea dintilor din cauza unei boli gingivale, a cariilor dentare, a macinarii dintilor sau a ranirii, cel mai bun lucru de facut este sa il inlocuiesti. Atunci cand lasi goluri in cavitatea bucala, acestea creaza un mediu ideal pentru bacterii si cresc riscul aparitiei cariilor dentare severe si a pierderii osoase. Daca ai luat aceasta optiune in considerare si vrei un implant dentar de cea mai buna calitate, Impladent este clinica stomatologica unde vei obtine acest lucru.

Care sunt beneficiile implantului dentar?

Implanturile dentare au rolul de a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa, iar acest lucru aduce cu el o serie de beneficii, incluzand:

  • Imbunatatirea zambetului tau
  • Imbunatatirea procesului de vorbire
  • Imbunatatirea masticatiei
  • Rezultate de lunga durata
  • Previnirea deplasarii celorlalti dinti
  • Prevenirea pierderii osoase

Care este procesul pentru realizarea implanturilor dentare

Implanturile dentare sunt realizate din trei elemente distincte: un surub biocompatibil, un bont si o coroana dentara. Surubul este implantat in osul maxilarului si actioneaza ca si radacina a dintelui. Bontul este folosit pentru a adera coroana dentara la surub, iar coroana este elementul care arata si functioneaza ca si dinte natural. Perioada de timp in care este realizat procesul de implantare a unui dinte variaza in functie de pacient. De obicei, va dura cateva luni pana ce corpul tau va accepta surubul. Odata ce acest lucru a fost realizat, medicul dentist va atasa coroana permanenta pe surub, iar implantul tau va fi complet.

Cum iti mentii implanturile dentare

Indiferent daca sunt naturali sau artificiali, este la fel de important sa ai grija de dintii tai. Asadar, dupa realizarea implanturilor dentare, este necesar sa:

  • Iti speli dantura de doua ori pe zi
  • Folosesti ata dentara
  • Cureti cu grija in zona implantului
  • Eviti alimentele care ar putea deteriora
  • Clatesti gura dupa fiecare masa
  • Mergi la clinica stomatologica pentru curatari dentare profesionale si controale periodice

Procedura este relativ nedureroasa

Ideea unui surub introdus in osul maxilarului pare destul de dureroasa; procedura este de fapt destul de rapida si provoaca foarte putine dureri. Rata de succes este foarte mare, durerea postoperatorie este minima, iar recuperarea are loc cu velocitate. Desigur, fiecare caz depinde de complexitatea situatiei si de numarul de implanturi necesare, dar majoritatea pacientilor pot pleca de la cabinet la activitatile zilnice cu doar cateva medicamente impotriva durerii.

Nu mai sta pe ganduri si alege sa ai zambetul care iti va reda din nou incredere in tine. Chiar daca pare o provocare si un proces costisitor, rezultatul va merita in totalitate. Sa nu uitam ca zambetul este cartea noastra de vizita!

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#implant, #implant dentar, #implant dentar avantaje , #sanatate