Totul despre biofeedback - sanatatea in mainile tale

Marti, 07 Iulie 2009, ora 10:58
5791 citiri
Totul despre biofeedback - sanatatea in mainile tale
Foto: scrippsintegrativemedicine.org

Biofeedback-ul este o tehnica de pastrare a sanatatii corporale prin controlul mental al organelor interne. Pacientul constientizeaza fiecare proces organic si le controleaza inclusiv pe cele involuntare (cresterea ritmului cardiac, a tensiunii sau a temperaturii corporale).

Medicii americani considera ca tehnicile de raspuns organic la stimulii mentali sunt eficiente in tratarea stresului, durerilor cronice sau reglarea tensiunii arteriale, informeaza altmd.com.

Eficienta tehnicii consta in relaxarea totala, cred terapeutii americani, care considera ca agitatia permanenta si stresul zilnic produc grave dezechilibre interne.

Cele mai eficiente tehnici de biofeedback devin astfel sedintele de relaxare, atunci cand putem constientiza fiecare proces intern din organismul nostru.

Masuratorile si eficienta tehnicilor

In timpul sedintelor de biofeedback, pacientul este conectat la aparatele medicale care indica valorile tensiunii musculare, a ritmului cardiac si activitatii cerebrale.

Prin cunoasterea variatiilor acestor indici, medicii recomanda anumite tehnici mentale de relaxare, prin care pacientii detin controlul tuturor proceselor interne.

Specialistii americani recomanda tehnica de biofeedback pentru ca nu are efecte adverse, iar eficienta ei s-a demonstratat stiintific. Este folosita pentru tratarea afectiunilor urinare, prin identificarea si controlarea durerilor.

Insomniile sunt tratate si ele cu succes prin metodele mentale de control al organismului. Mai mult, aceste sedinte imbunatatesc activitatea cerebrala, iar in cazul copiilor maresc gradul de concentrare si combat chiar tulburarile cu deficit de atentie (ADHD).

Depresiile, crizele de epilepsie, migrenele, durerile de spate, musculare, dar si afectiunile nervoase pot fi combatute prin constientizarea partii afectate din organism si intelegerea mecanismului de control.

Fiecare sedinta de biofeedback dureaza o ora. Ele se repeta pana la indepartarea completa a afectiunii. De regula, imbunatatirile apar dupa opt sau zece sedinte.

Exercitiile mentale si de relaxare sunt reluate insa si in afara cabinetului medical, cinci sau zece minute zilnic.

Biofeedback-ul este o tehnica practicata de cei mai multi psihologi. Ei sunt specializati in cunoasterea, supravegherea si imbunatatirea resurselor mentale, folosite pentru controlul absolut al proceselor interne din organism.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#sanatate biofeedback, #sanatate control mental, #sedinte relaxare , #sanatate