Tratament cu elixirul tineretii reluat dupa 25 de ani intr-o statiune din Romania

Joi, 02 Iulie 2015, ora 13:05
9950 citiri
Tratament cu elixirul tineretii reluat dupa 25 de ani intr-o statiune din Romania
Foto: Primaria orasului Geoagiu

Tratamentele cu namol de turba, extras din zona strandului cu apa termala aflat in statiunea Geoagiu Bai, au fost reluate, dupa aproape 25 de ani de intrerupere, procedurile fiind avizate sanitar si utilizate, in special, in cazul persoanelor care sufera de afectiuni reumatice, dar si pentru alte boli sau afectiuni generate de traumatisme.

"Namolul de turba din Geoagiu Bai este similar celui de la Techirghiol. Procedurile de impachetari cu namol s-au oprit in 1990 din cauza ca au fost solicitate foarte multe avize, pe care am reusit sa le obtinem, in timp. Namolul extras la Geoagiu Bai este foarte bun pentru sanatate, iar acum, dupa omologare, va putea fi folosit in procedurile de tratament din toate hotelurile si pensiunile care au baze de tratament", a declarat primarul orasului Geoagiu, Ioan Valean.

Statiunea Geoagiu-Bai, premiata ca destinatie turistica de excelenta

Acesta a explicat ca namolul, despre care se spune ca este elixirul tineretii, se extrage dintr-o zona apropiata strandului cu apa termala, dupa care se pregateste pentru a putea fi utilizat in procedurile de tratamente. Acestea vor consta in impachetari, bai la cada timp de zece minute sau proceduri de masaj.

"Dincolo de calitatile sale benefice pentru sanatate, folosirea namolului de turba din Geoagiu Bai va permite ca bazele de tratament din statiune sa-si diversifice serviciile oferite turistilor care se ingrijesc de sanatate", a completat Valean.

Calitatile apelor termale de la Geoagiu Bai sunt cunoscute de acum 2.000 de ani, de pe vremea romanilor.

Statiunea este amplasata la o altitudine de 350 de metri si beneficiaza de o clima continentala blanda, fara vant puternic sau geruri mari. Aerul este puternic ozonat, iar apele termale sunt potrivite pentru afectiuni ale aparatului locomotor, ginecologice, boli de nutritie, metabolice si dermatologice.

Geoagiu Bai, Buzias si Vatra Dornei devin statiuni balneare

Mai mult, aerul ozonat si mereu improspatat de brizele montane recomanda statiunea si pentru tratamentul unor boli ale sistemului nervos, in stari de oboseala, surmenaj, anemii sau nevroze.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#tratamente namol Geoagiu Bai, #statiunea Geoagiu Bai, #namol statiune Geoagiu Bai , #sanatate