Tratamente alternative pentru tratarea cancerului

Sambata, 26 Decembrie 2009, ora 09:17
4479 citiri
Tratamente alternative pentru tratarea cancerului
Foto: beatrcc.com

Cancerul este termenul care denumeste o clasa de boli caracterizata prin cresteri sau invazii necontrolate ale unor celule. Procesul este unul lent, se desfasoara in mai multe etape si semnifica si un dezechilibru intre factorii protectori ai organismului si agresiuni.

Alimentatia si regimul de miscare joaca un rol esential atat in prevenirea cat si in tratarea acestei afectiuni. Specialistii sunt de parere ca tocmai aceasta legatura sta la baza aparitiei practicilor alternative pentru tratarea cancerului, informeaza mayoclinic.com.

Acupunctura este una dintre terapiile eficiente impotriva cancerului. Micile ace introduse in centrii de energie ai organismului au rolul de a indeparta durerile provocate de chimioterapie (practica ce utilizeaza medicamente citostatice pentru distrugerea celulelor maligne).

Nu este recomandata persoanelor care urmeaza un tratament pentru fluidizarea sangelui. Mai mult acupunctura poate fi realizata doar de catre specialisti, pentru a fi eficienta.

Aromoterapia este si ea o metoda naturala, alternativa, pentru tratarea cancerului, prin inhalarea vaporilor uleiurilor esentiale relaxante. Elibereaza stresul, tensiunile, iar relaxarea corporala si psihica sunt etape importante in tratarea acestei efectiuni.

Biofeedback-ul este o metoda mentala de control a tuturor transformarilor corporale. Prin mici sedinte de meditatie pot fi controlate atent reactiile chimice la nivelul intregului organism.

Exercitiile fizice sunt o buna metoda de relaxare, fie ca este vorba de mersul pe bicicleta, pe jos, inotul, alergatul in parc sau micile sedinte de miscare cu prietenii. Dupa orice intalnire, masajul de relaxare este absolut necesar, pentru ca intreg organismul sa fie tonifiat.

Alte terapii

Cancerul poate fi tratat si prin intermediul hipnozei. Rolul terapeutului este de a ajuta fiecare persoana sa identifice singur metodele eficiente pentru indepartarea durerilor. Acest lucru este posibil prin aflarea cauzelor si stabilirea scopurilor de vindecare, mici, dar sigure.

Masajul terapeutic este o alta metoda prin care cancerul poate fi tratat sau evitat, indiferent de stadiul afectiunii. Exista mai multe metode de masaj, dar fiecare specialist va lucra doar anumite parti corporale, corespunzatoare afectiunii sale.

Meditatia este prima etapa a sedintelor de yoga si a practicilor chinezesti de tratare a cancerului. Este starea in care fiecare proces corporal poate fi controlat de puterea mintii, iar din acest motiv durerile si actiunea celulelor canceroase pot fi controlate.

Specialistii in yoga si meditatie recomanda aceasta metoda alternativa ca un tratament usor si eficient impotriva cancerului.

Terapia prin muzica este de fapt incercarea de a vindeca trauma emotionala care apare odata cu acest diagnostic. Abaterea atentiei de la aceasta afectiune si incercarea de relaxare prin invatarea unui instrument sau a unor versuri noi semnifica de fapt o buna metoda de relaxare.

Tai chi este o forma de exercitii corporale realizate foarte lent, pentru a nu exista un consum fizic foarte mare ci doar o concentrare atenta pentru ca intreg organismul sa se relaxeze complet si rapid.

Pentru a beneficia de toate aceste tehnici alternative pentru tratarea cancerului, asigura-te ca ele sunt realizate la indrumarea specialistilor, care stiu sa-ti recomande tehnica adecvata afectiunii tale.

Citește și:
Guvernul a făcut pe placul primarilor și președinților de CJ. Sporuri mărite cu 50%. Condițiile puse de executiv
Guvernul a făcut pe placul primarilor și președinților de CJ. Sporuri mărite cu 50%. Condițiile puse de executiv
Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene care gestionează proiecte din fonduri externe nerambursabile vor primi un spor majorat la 50% de la 25%, a anunţat marţi ministrul Investiţiilor...
Victoria meschină a lui Gabriela Oprea: A obținut o amânare în dosarul privind moartea polițistului Gigină
Victoria meschină a lui Gabriela Oprea: A obținut o amânare în dosarul privind moartea polițistului Gigină
Tribunalul Bucureşti a amânat marţi, 31 ianuarie, pentru 17 februarie, pronunţarea sentinţei în dosarul în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă,...