Trateaza arsurile usoare cu produse naturiste

Vineri, 19 Martie 2010, ora 07:52
10120 citiri
Trateaza arsurile usoare cu produse naturiste
Foto: westkentpct.nhs.uk

Micile arsuri netratate iti dau batai de cap pentru ca sunt dureroase, inestetice si se vindeca in totalitate dupa mai bine de o saptamana. Astfel, ai nevoie de remedii naturiste, care actioneaza in profunzimea tesutului si cicatrizeaza rana formata.

Poti incerca sa te trataezi cu aloe, cel mai eficient si des folosit remediu natural, care, potrivit specialistilor americani, poate fi folosit inclusiv pentru tratarea arsurilor de gradul II, informeaza grannymed.com.

Planta are proprietati antiinflamatorii si indeparteaza durerile. Mai mult, elimina celulele moarte de la nivelul epidermei si stimuleaza cresterea de noi celule sanatoase. Studiile specialistilor americani au aratat ca tratamentul cu aloe pentru arsuri este de patru ori mai eficient decat cel obisnuit, medicamentos.

Se aplica gelul cu aloe direct pe zona afectata. Asteapta sa se absoarba in piele si vei vedea ca odata cu acest lucru si durerile vor disparea. Poti prepara gelul acasa, dintr-o frunza de aloe pasata, sau il poti achizitiona de la magazinele de profil. Se depoziteaza numai la frigider si poate fi folosit pentru mai multe luni.

Daca ai in casa o planta de aloe vera, cu o frunza rupta si suculenta poti igieniza rana, iar dupa aceea o alta frunza curatata va fi asezata pe intreaga rana. Asigura-te ca toata zona este acoperita cu un mic bandaj.

Poti scapa de arsurile usoare folosind gheata, ca tratament de prin ajutor. Principiul este de a scadea temperatura de la nivelul ranii si de a regla circulatia sangelui in zona afectata. Nu se aplica insa direct pe rana, ci printr-o compresa.

Astfel, imediat dupa producerea arsurii usoare, cuburile de gheata din frigider sunt cele mai bune remedii pentru tine. Specialistii avertizeaza insa asupra asezarii cuburilor direct pe rana, metoda complet neindicata. Poti suferi adevarate socuri, iar durerile sunt uneori insuportabile.

O alta metoda naturista binecunoscuta inca de pe vremea bunicilor este aceea a tratamentului ranilor usoare cu untul de casa. Specialistii americani au demontat acest mit si au avertizat asupra riscurilor la care te supui daca urmezi un astfel de tratament de prim ajutor.

Odata absobit in piele, oxigenarea ei nu va mai fi posibila, iar durerile vor fi din ce in ce mai mari. Mai mult, untul este un produs care poate contine bacterii periculoase pentru piele si pot aparea astfel infectiile dureroase.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#arsuri usoare remedii, #arsura aloe, #arsura gheata, #unt arsura daunator , #sanatate