Trucuri pentru femeile care vor sa aiba un organism sanatos

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 14:32
2531 citiri
Trucuri pentru femeile care vor sa aiba un organism sanatos
Foto: Arhiva

Mai mult decat barbatii, femeile trebuie sa fie foarte atente la sanatatea lor. Atunci cand nu au timp sa mearga la sala de forta femeile trebuie sa aiba grija la alte lucruri pentru a avea un organism sanatos. Citeste in continuare ce trebuie sa faci pentru evita sa te imbolnavesti.

In primul rand trebuie sa nu uiti sa mergi regulat la un control medical, te sfatuieste Life 123.

Un regim alimentar echilibrat este factorul cheie pentru un stil de viata sanatos. Chiar daca esti la cura de slabire, chiar daca nu, incearca sa eviti alimentele cu multe calorii, multe grasimi sau cele prea dulci.

Bea foarte multa apa pentru ca aceasta te va ajuta la eliminarea toxinelor si impuritatilor din corp.

Daca esti fumatoare activa, incearca sa te lasi. Daca nu poti, cere ajutor persoanelor specializate care te pot sfatui. De asemenea, daca obisnuiesti sa consumi prea mult alcool, renunta ca acest obicei.

Chiar daca nu mergi la sala, nu uita cat de importante sunt exercitiile fizice pentru organismul tau si incearca faci cateva minute de miscare in fiecare seara.

Evita stresul pe cat de mult posibil. A fost demonstrat faptul ca stresul afecteaza mai mult femeile decat barbatii, asa ca protejeaza-te.

Profita de orice ocazie si relaxeaza-te. Plimba-te cateva minute, citeste o carte, iesi cu prietenii in oras sau rasfata-te intr-o baie calda. De asemenea, nu uita ca somnul este extrem de important. Asigura-te ca dormi opt ore in fiecare seara, pentru ca organismul tau sa fie odihnit si sa aiba forta sa faca fata tuturor activitatilor din ziua urmatoare.

Pe timpul verii nu te expune la soare fara sa folosesti lotiune cu protectie, pentru ca razele soarelui pot provoca leziuni grave. Numarul persoanelor care s-au imbolnavit de cancer de piele este in crestere.

Pentru a te putea bucura si pentru a putea incanta oamenii din jurul tau cu un zambet deosebit, mergi o data la cateva luni la dentist. Daca iti vei curata dintii in mod regulat, o sa ii ai mult mai curati si, de asemenea, vei avea o respiratie frumos mirositoare.

Doamnele si domnisoarele de peste 18 ani trebuie sa mearga regulat la un control ginecologic si sa isi faca testul Papanicolau. Femeile de peste 40 de ani ar trebui sa faca si mamografii in mod regulat.

Suplimentele de vitamine si minerale sunt recomandate tururor femeilor. De exemplu, calciul este important pentru toate femeile, indiferent de varsta. Nu uita ca osteoporoza poate fi prevenita printr-un consum regulat de calciu.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#femei trucuri organism sanatos, #reguli organism sanatos , #sanatate