Trucuri sanatoase pentru organismul tau

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 12:54
4896 citiri
Trucuri sanatoase pentru organismul tau
Foto: improve your health

Daca vei manca 10 hot-dogi in 6 minute probabil iti vei impresiona prietenii, insa organismul tau nu va avea nimic bun de castigat. In loc sa iti impresionezi prietenii, de ce nu faci ceva pentru a-ti impresiona organismul?

Atunci cand esti la o petrecere, muzica este tare, iar un amic doreste sa vorbeasca cu tine, indreapta spre el urechea dreapta. Este mai buna decat urechea stanga atunci cand vine vorba de urmarirea ritmurilor rapide ale vorbirii, potrivit medicilor de la UCLA David Geffen School of Medicine, citati de Mens Health.

Daca esti, de exemplu, intr-un lift si vrei sa identifici melodia care se aude incet, intoarce urechea stanga catre sunet. Urechea stanga este mult mai buna pentru identificarea tonurilor muzicale.

Ai nevoie urgenta la toaleta si nu este nicio baie in jur? Forteaza-ti creierul sa se gandeasca la o fantezie sexuala si nu vei mai simti nevoia urgenta de a merge la baie, te sfatuieste medicul Larry Lipshultz, de la Baylor College of Medicine.

Cercetatorii germani au descoperit ca daca vei tusi in timpul unei injectii nu vei mai simti durerea, cel putin nu la fel de puternica. In acest fel se creste pentru un moment presiunea din piept si din canalul spinal, inhiband durerea, potrivit Taras Usichenko, autorul unui studiu privind acest fenomen.

Uita de picaturile de nas. Apasa cu limba pe cerul gurii si apoi apasa cu un deget intre sprancene. Dupa aproximativ 20 de secunde vei simti o ameliorare si nu vei avea nevoie de picaturi pentru desfundat nasul.

Ai arsuri la stomac noaptea si din aceasta cauza nu te poti odihni? Incearca sa dormi pe partea stanga. Studiile au aratat ca persoanele care dorm pe partea stanga prezinta un risc mai mic de a suferi din cauza aciditatii stomacale.

Nu reusesti sa scapi de durerea de dinti? Freaca un cub de gheata pe partea din spate a mainii, intre degetul mare si cel aratator. Un studiu canadian a demonstrat ca aceasta metoda scade durerea de dinti cu 50% mai mult fata de situatiile in care te freci fara gheata.

Caile nevoase aflate in aceasta zona V stimuleaza o zona a creierului care blocheaza semnalele dureroase de pe fata si maini.

Daca te-ai ars din greseala la un deget, apasa pe zona respectiva cu un deget de la cealalata mana. Gheata este foarte buna in aceste momente, insa metoda cu un alt deget va aduce pielea la o temperatura normala si sunt mai putine sanse de a aparea o basica.

De fiecare data cand iti curge sange din nas, ai tendinta de a ridica mana? Incearaca sa opresti sangerarea punand o bucata de bumbac pe gingiile superioare si apasand incet.

Daca iti amorteste mana in timp ce esti la volan, intoarce-ti capul dintr-o parte in alta de mai multe ori. In acest fel vei alunga senzatia de ace in mana in mai putin de un minut.

Urmeaza o zi importanta, ai de tinut un discurs. Citeste-l cu atentie inainte de culcare, in seara dinainte. Potrivit mai multor studii, daca vei citi ceva inainte de culcare, vei tine minte mai mult timp ceea ce ai citit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#trucuri sanatoase organism, #organism sfaturi sanatate, #sanatate sfaturi ingrijire , #sanatate