Uita de colesterol, mananca sanatos

Joi, 16 Iulie 2009, ora 07:51
8767 citiri
Uita de colesterol, mananca sanatos
Foto: cholesterol-level-scale.com

Colesterolul este grasimea naturala, indispensabila organismului, care circula prin sange. Atunci cand e in exces, el raspunde de depozitele lipidice din artere, una dintre principalele cauze ale aparitiei bolilor cardiovasculare.

Colesterolul din alimentatie este preluat in principal din hrana de origine animala. O valoare normala a lui inseamna de fapt o alimentatie mai saraca in grasimi si mult mai bogata in vitamine, informeaza mothernature.com.

Studiile cercetatorilor americani au aratat ca vitamina C normalizeaza nivelul colesterolului, in special la persoanele mai in varsta. Si vitamina E, continuta de morcovi, seminte de floarea soarelui sau migdale, este recomandata pentru mentinerea unei valori normale a colesterolului.

Calciul este foarte important pentru intarirea structurii osoase si, implicit, pentru evitarea afectiunilor cardiovasculare. Cercetatorii americani au aratat ca produsele lactate, consumate zilnic, scad nivelul colesterolului cu cinci unitati in doar cateva saptamani.

Noul stil de alimentatie

Persoanele care au colesterolul ridicat isi vor controla zilnic greutatea. Kilogramele in plus, cauzate de grasimile in exces sau sedentarism, vor fi pierdute in timp util si treptat.

Grasimile saturate, continute in special de carnea rosie, vor fi eliminate din alimentatia ta zilnica. Inlocuieste uleiul pe care il folosesti in mancare sau la salate cu cel de masline.

Este bogat in vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier si acizi grasi nesaturati, benefici pentru dieta persoanelor care isi controleaza atent nivelul colesterolului.

Ouale nu vor mai face parte din alimentatia ta. Maioneza grasa sau ochiurile de la micul dejun sunt nocive pentru organism si, pentru evitarea complicatiilor cardiovasculare, ele nu se vor afla printre alimentele noului tau stil viata.

Pentru inceput, incearca sa mananci cel mult trei oua pe saptamana, dupa care, treptat, le elimini definitiv. Fasolea alba sau pastaile vor inlocui alimentele nesanatoase. Contin nutrienti si fibre si pot fi consumate la orice masa.

Citricele pot fi consumate in exces. Mai mult, puteti inlocui gustarile dintre mese cu o portocala sau chiar cu un mar. Studiile nutritionistilor au aratat ca dieta cu gref actioneaza asupra scaderii colesterolului cu sapte unitati in opt saptamani.

Ovazul este si el indicat persoanelor care vor sa-si mentina o valoare normala a colesterolului din sange. Cerealele de orice tip sunt recomandate de catre specialisti pentru evitarea bolilor cardiovasculare.

Morcovii prospeti pot fi cel mai bun desert. Sucul de morcovi poate inlocui cafeaua de dimineata, iar in cateva saptamani efectele asupra valorii colesterolului pot fi usor sesizabile.

Incearca sa gatesti mai multa varza, iar din mancarea ta sa nu lipseasca ceapa si usturoiul, in cantitati cat mai mari. Nu evita sa le consumi proaspete, caci ele sunt perfecte pentru mentinerea colesterolului la o valoare normala.

Sedentarismul este principalul aliat al colesterolului ridicat. Incearca sa mergi pe jos cat mai mult, inlocuieste urcatul cu liftul cu scarile si nu ezita sa alergi 30 de minute dimineata, la fiecare sfarsit de saptamana.

Smantana si iaurtul pot fi consumate la serviciu, in pauza de masa. Mezelurile, bogate si ele in grasimi, vor fi eliminate treptat si le poti inlocui cu produsele lactate.

Cafeaua, tigarile si alcoolul nu vor face parte din noul tau stil de viata. Ele sunt complet nocive pentru organism si pot produce si alte complicatii grave, care necesita ingrijiri medicale imediate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#colesterol dieta, #colesterol sanatate , #sanatate