Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Uleiul de cedru, remediu pentru acnee

Joi, 24 Decembrie 2009, ora 08:33
10651 citiri
Uleiul de cedru, remediu pentru acnee
Foto: all-creatures.org

Cedrul este un simbol al maretiei in Sfanta Scriptura, unde este mentionat de peste 70 de ori. A fost considerat un arbore vindecator in antichitate, iar lemnul sau a fost folosit pentru constructia templelor si pentru proprietatile dezinfectante.

In prezent cedrul este considerat de rusi o mare comoara, un semn al sanatatii, fortei, stabilitatii si longevitatii, pentru numeroasele sale intrebuintari curative, informeaza organicfacts.net.

Uleiul esential de cedru este un excelent dezinfectant, regleaza secretiile de sebum, este antiseptic, tonic, astringent, iar pentru uz intern are proprietati diuretice si expectorante.

Este un remediu sigur si rapid impotriva acneei si, pentru ca regleaza secretiile glandelor seboreice, poate fi folosit si pentru intretinerea si frumusetea podoabei capilare. Pentru ca de multe ori excesul de sebum este insotit de infectii locale, uleiul de cedru, prin proprietatile antiseptice, dezinfecteaza zona respectiva si elimina infectia.

Poate fi aplicat direct pe zona afectata, diluat cu putina apa, pentru a nu produce iritatii. Mai mult, daca prepari o crema antiacneica in casa, uleiul de cedru este un ingredient nelipsit, in cantitati considerabile si nediluat.

Reduce spasmele, fie pe cele musculare fie pe cele respiratorii, nervoase, intestinale sau cardiovasculare. Mai mult, actioneaza precum un tonic al musculaturii si tesuturilor si poate fi folosit in mici sedinte de aromoterapie, pentru o relaxare completa.

Avand proprietati astringente, produsul pe care il poti achizitiona din magazinele de profil trateaza afectiunile dintilor si este un mic secret al tineretii pentru ca reda pielii frumuseta si fermitatea naturala.

Intern, uleiul de cedru este un bun diuretic. Tocmai de aceea poate fi folosit ca remediu naturist pentru obezi, persoanele hipertensive sau cele care au afectiuni urinare. Este un bun detoxifiant pentru ca imbunatateste functionarea rinichilor si stimuleaza eliminarea toxinelor.

Iarna, uleiul de cedru este remediul perfect pentru raceala si gripa. Are proprietati expectorante si te scapa de tusea seaca, suparatoare. Mai mult, daca din cauza racelii ai insomnii, uleiul esential are si proprietati sedative, relaxante.

Pentru o eficienta mai mare poate fi combinat cu levantica, rozmarin, iasomie, lamaie, menta, trandafir sau chiparos.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#cerdu sanatate, #cedru acnee, #cedru intrebuintari curative , #sanatate