Uleiuri vegetale sau uleiuri esentiale?

Sambata, 12 Septembrie 2009, ora 16:54
14808 citiri
Uleiuri vegetale sau uleiuri esentiale?
Foto: aromaweb.com

Atat uleiurile vegetale cat si cele esentiale au efecte benefice asupra sanatatii. In timp ce primele sunt folosite mai mult pentru uz intern si in diverse combinatii, cele din urma se aplica extern, iar efectele se pot observa dupa cateva zile de utilizare.

Uleiurile vegetale se obtin din semintele si samburii plantelor. Au numeroase intrebuintari pentru sanatate, prin proprietatile curative, dar de multe ori se folosesc pentru diluarea celor esentiale, informeaza aromaweb.com

Uleiurile esentiale se obtin prin distilare, din frunze, coaja arborilor, radacini si alte parti care determina aroma plantei.

Atunci cand se folosesc amandoua in scop terapeutic uleiurile esentiale se dilueaza in cele vegetale, dar cele din urma fac diferenta in ceea ce priveste proprietatile curative.

Daca uleiurile esentiale isi pierd proprietatile si aromele in doua, patru sau chiar 24 de ore, cele vegetale si le pastreaza un timp mai indelungat.

Mai mult, nu toate uleiurile vegetale se folosesc in sedintele de aromaterapie, dar cele esentiale sunt perfecte pentru micile tale momente de relaxare.

Unele uleiuri vegetale sunt inodore. Acesta nu este un semn al pierderii proprietatilor terapeutice ci, dimpotriva, mirosul pregnant, foarte concentrat este primul semn ca uleiul tau vegetal nu mai poate fi folosit.

Uleiuri vegetale

Iata cateva exemple de uleiuri vegetale, care pot fi folosite pentru diluarea celor esentiale.

Migdalele, a caror ulei vegetal se foloseste pentru ingrijirea delicata a mainilor, avocado, perfect pentru parul si pielea deteriorata sau afinele, perfecte pentru tenul imbacsit, pentru ca uleiul obtinut contine cea mai mare cantitate de acizi grasi.

Jojoba, care este mai degraba o forma de ceara, este perfecta pentru masajul saptamanal. Are proprietati antiinflamatorii si elibereaza tensiunile musculare.

Uleiul de floarea soarelui este binecunoscut pentru orice gospodina, dar poate fi folosit si in completarea uleiului esential cu efecte benefice in sedintele de aromaterapie.

Uleiul obtinut din seminte de susan este alegerea cea mai potrivita pentru masajul de relaxare. Specialistii recomanda combinarea lui cu alte uleiuri vegetale, pentru a-si imbunatati proprietatile.

Uleiul vegetal obtinut din alune intareste structura osoasa, daca este folosit in masajul de recuperare. La fel si cel de masline, care se va folosi diluat intotdeauna pentru proprietatile lui foarte puternice.

Cum alegi cel mai bun produs

Uleiurile vegetale pe care vrei sa le folosesti pentru intretinerea starii tale de sanatate pot fi achizitionate din magazinele cu profil naturist. Atunci cand alegi aceste produse, vei lua in considerare cateva lucruri esentiale, pentru ca produsul sa fie calitativ.

Uleiurile vegetale se obtin prin presare la rece. Astfel, extractul este obtinut in forma sa naturala. Vascozitatea uleiurilor vegetale este una medie, chiar foarte joasa.

Un produs calitativ se absoarbe in piele rapid. Aspectul acesteia este uleios dupa aplicare, dar absorbtia este imediata. Mai mult, un bun ulei vegetal rezista la temperatura camerei mai mult de 48 de ore fara sa isi piarda proprietatile.

Citeste bine prospectul produsului achizitionat, pentru a-l folosi corect si a avea efectele asteptate. Nici culoarea uleiurilor vegetale, dar nici mirosul nu sunt cei mai buni indicatori ai calitatii, dar, in cazul uleiurilor esentiale, mirosul este determinant.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#ulei vegetal sanatate, #ulei esential sanatate , #sanatate
Comentarii
G
Gae
rank 1
Lacramioara, fata proasta si cu scoala putina,