Un nou medicament pentru astm, disponibil din 2011

Miercuri, 10 Septembrie 2008, ora 13:29
3452 citiri
Un nou medicament pentru astm, disponibil din 2011

Un nou medicament pentru tratarea astmului si a rinitei alergice va fi testat pe oameni si ar putea ajunge pe piata in trei ani, potrivit cercetatorilor de la Centrul de Cercetare al Medicamentelor din Olanda.

Noul medicament, numit RPL554, va fi testat clinic pe 60 de persoane care sufera de astm si rinita alergica.

Medicamentul trebuie luat o singura data pe zi pentru a inlatura simptomele si, spun cercetatorii, are mai putine efecte secundare decat tratamentele actuale, informeaza presa britanica, citata de NewsIn.

In plus, RPL554 este mai comod pentru bolnavii astm, care, in prezent, trebuie sa ia doua medicamente de mai multe ori pe zi sau sa foloseasca inhalatorul.

Tratamentele actuale pentru astm si rinita alergica sunt reprezentate de beta-agoniste, care deschid caile respiratorii, si de steroizi inhalatori, care actioneaza asupra inflamatiilor ce cauzeaza iritatia.

Acestea sunt luate impreuna sau separat, dar au efecte secundare importante, cum ar fi daunele asupra sistemului cardiovascular.

Potrivit cercetatorilor, RPL554 va fi singurul medicament care actioneaza in ambele directii si are efecte secundare mai putin agresive.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Primăvara se consumă cantități mari de ceapă și usturoi verde. Acestea sunt extrem de sănătoase și gustoase. Dau savoare mâncărurilor și sunt excelente consumate și ca atare, alături...
#astm, #sanatate, #medicament, #rinita alergica , #sanatate