Una din sapte femei va avea cancer la san in 2024

Vineri, 30 Mai 2008, ora 11:42
2766 citiri
Una din sapte femei va avea cancer la san in 2024

Una din sapte femei se va imbolnavi de cancer la san in urmatorii ani daca nu se vor descoperi tratamente mai eficiente si femeile nu isi vor schimba stilul de viata.

Concluziile unui studiu avertizeaza ca genele care provoaca cancer la san au suferit numeroase mutatii in ultimii 60 de ani, informeaza Press Asociation.

Una din 10 femei, din Marea Britanie, in varsta de 80 de ani, este bolnava de cancer la san iar numarul acestora ar putea creste pana in 2024.

Cercetatorul Gareth Evans a facut un studiu pe 1.442 de femei care poarta genele de risc ridicat al cancerului de san, BRCA1 si BRCA2.

Acesta a declarat ca una din 500 de femei a suferit mutatii la aceste gene si risca o imbolnavire de cancer la san in procent de 85-90%.

"In 1984 doar una din 13 femeie se imbolnavea de cancer la san. In 2004 lucrurile aratau ingrijorator, una din zece femei suferea de aceasta boala. Previziunele pentru 2024 sunt inspaimantatoare: una din sapte femei va avea cancer la san", a declarat acesta.

"Acest lucru inseamna ca 4000 de persoane vor muri daca nu se vor dezvolta tratamente care sa vindece aceasta boala", este concluzia acestuia.

Studiul arata ca femeile care nu poarta aceste gene de risc s-au nascut in 1920 si sansele ca ele sa se imbolnaveasca este 7.5%. Femeile nascute dupa 1960 prezinta un risc de 40% sa se imbolnaveasca de cancer la san. Studiul, care a fost publicat vineri in revista BMC Cancer, concluzioneaza ca aceasta boala se datoreaza stilului de viata actual.

Doctorul Evans recomanda femeilor sa devina mame mai devreme, sa evite folosirea pe termen lung a contraceptivelor care contin multi hormoni si sa faca exercitii zilnice pentru a se mentine in forma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Domeniile unde există o lipsă cronică de angajați: ”Ne facem singuri țară bananieră, dar realitatea din teren este alta”
Domeniile unde există o lipsă cronică de angajați: ”Ne facem singuri țară bananieră, dar realitatea din teren este alta”
Angajatorii europeni reclamă o nouă criză pe piața forței de muncă. Rezultatele a două sondaje arată că peste jumătate din firmele mici și mijlocii din România susțin că nu pot găsi...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#cancer la san, #Femei, #gena de risc, #procent, #ridicat, #tratament, #cercetare , #sanatate