Valeriana calmeaza si combate insomnia

Duminica, 11 Noiembrie 2012, ora 21:42
12012 citiri
Valeriana calmeaza si combate insomnia

Sunt multe persoane care, la schimbarea de anotimp, acuza tot felul de probleme de sanatate, fara insa, a fi bolnave, in realitate. Simptomele manifestate - cefalee, stare de ameteala, dureri moderate musculare si articulare, oboseala nejustificata, insomnie, lipsa chefului de lucru si de viata, nu sunt altceva decat niste semnale ca organismul se adapteaza mai greu noilor conditii meteo.

Nu intra in panica si nici in prima farmacie deoarece ai la indemana valeriana care, in asemenea situatie, iti poate fi de un real folos. Radacina de valeriana se recolteaza toamna si se poate administra sub forma de ceai, tinctura ori pulbere.

Radacina de valeriana calmeaza hiperexcitabilitatea nervoasa avand actiune sedativa. Ceaiul de valeriana se prepara dintr-o lingurita de radacina adaugata intr-o cana de apa pentru trei ore, apoi se pune la foc.

Dupa trei, patru clocote, ceaiul se ia de pe foc, se strecoara si se bea cald, in timp, cu inghitituri mici. Se pot consuma doua, trei cani pe zi. Daca suferi de insomnie, ultima cana de ceai se bea seara, inainte de culcare.

Tinctura de valeriana se poate prepara in casa. Peste 40 de grame de radacina de valeriana pulbere, macinata in rasnita de cafea, se toarna 200 ml de alcool de 70 de grade si se lasa o saptamana la macerat perioada in care vasul se agita de cateva ori pe zi.

Apoi, lichidul rezultat se strecoara si se pastreaza la rece, in sticle mici, de culoare inchisa, cel mai bine la frigider. Zilnic, de trei ori, se iau cate zece picaturi diluate in putina apa. Pentru somn, se iau 15, 20 de picaturi seara, cu o jumatate de ora inainte de culcare.

Pulberea de valeriana se obtine prin macinarea plantei in rasnita electrica de cafea si se depoziteaza intr-un borcan inchis ermetic, la loc uscat si intunecos. E recomandat sa se macine atata planta cat se foloseste in doua saptamani perioada dupa care valeriana isi pierde din calitati.

Pulberea se administreaza ca somnifer si calmant, dar si impotriva colicilor stomacale cate jumatate de ligurita pe stomacul gol, de trei, patru ori pe zi.

Intern, fitoterapeutii mai recomanda valeriana si in cazul persoanelor depresive sau apasate de obsesii, in nevroze, angoase si ticuri, palpitatii, tuse nervoasa, crize astmatice, sciatica, ameteli, migrene, sughit, febra intermitenta, viermi intestinali, hipertensiune, palpitatii si boli cronice de piele.

Medicina populara de la noi spune ca valeriana are puterea de a-i ajuta pe semenii sufocati de halucinatii si cu mintile ratacite.

Atentie insa, valeriana nu se consuma in exces si neintrerupt. Dupa cel mult patru, sase saptamani, perioada in care se considera ca se instaleaza obisnuinta de a te descurca fara valeriana, tratamentul se intrerupe.

Marirea dozei de valeriana nu inseamna si marirea efectului terapeutic. Valeriana nu se administreaza copiilor sub 18 ani.

Sa avem sanatate!

Victor Ponta, nici nu neagă nici nu confirmă că ar fi ofițer SIE. "Nu, că așa trebuie să răspund"
Victor Ponta, nici nu neagă nici nu confirmă că ar fi ofițer SIE. "Nu, că așa trebuie să răspund"
Victor Ponta a oferit un răspuns enigmatic atunci când a fost întrebat dacă este ofițer al Serviciului de Informații Externe. În cadrul podcastului „Aproximativ discuții” cu Gojira,...
De ce se autosabotează Nicușor Dan prin declarațiile legate de aducerea la Cotroceni a lui Klaus Iohannis. „Trădează incapacitatea de a înțelege contextul politic”
De ce se autosabotează Nicușor Dan prin declarațiile legate de aducerea la Cotroceni a lui Klaus Iohannis. „Trădează incapacitatea de a înțelege contextul politic”
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni, 24 martie, invitat în cadrul emisiuni „La Măruță”, că l-ar lua consilier la Cotroceni, dintre foștii președinți ai...
#valeriana efect calmant, #valeriana insomnie, #valeriana remediu natural, #valeriana beneficii sanatate , #sanatate
  1. O tânără de 21 de ani a fost diagnosticată cu cancer de colon în stadiul 4, în timp ce sora sa geamănă este sănătoasă: Medicul lor are o teorie înfricoșătoare
  2. Ce oferte îi așteaptă pe turiști pe litoralul românesc, în minivacanța de Paște. Stațiunile cu cele mai multe unități de cazare deschise
  3. Hotelul din România inclus de celebra revistă TIME în topul celor mai spectaculoase cazări din lume
  4. Infarct la 25 de ani în România. Medicii avertizează asupra factorilor de risc care duc la îmbolnăvirea inimii
  5. Horoscop zilnic. Marți, 25 martie. Zodiile care primesc niște bani
  6. Bancul zilei: Ce o întreabă Ion pe Maria
  7. Adevărul despre colesterol: 12 lucruri pe care trebuie să le știi – de la ouă la greutate și statine
  8. 10 metode prin care oamenii inteligenți opresc manipularea psihologică în familie imediat ce începe
  9. Efectele neașteptate ale tratamentului cu Ozempic: „Îmi pierd mințile, memoria și auzul”. Mărturisirile tulburătoare ale unui bărbat care a slăbit aproape 70 de kilograme
  10. Sucul care te scapă de burtă în somn!