Varza te ajuta daca ai ulcer

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 07:23
10523 citiri
Varza te ajuta daca ai ulcer
Foto: pierrelafond.com

Gustoasa varza pe care o consumam la salate sau la mancare nu este numai un aliment sanatos, dar poate fi considerat si un medicament, pentru numeroasele sale proprietati curative.

Contine saruri alcaline, minerale si vitamine. Prin fierbere, ea isi pierde unele proprietati nutritive, tocmai de aceea specialistii recomanda varza proaspata, atat in alimentatie cat si pentru diete, informeaza best-home-remedies.com.

Ca valoare nutritiva, varza contine proteine (1,8%), grasimi (0,1%), fibre (1%), carbohidrati (4,6%). Ca minerale si vitamine, este bogata in calciu (39mg), fosfor (44 mg), fier (0,8mg) si vitamina C (124 mg).

Varza este leguma perfecta pentru o cura de detoxifiere. Cruda, ea curata tractul intestinal si membrana stomacala. Specialistii recomanda o cura moderata cu varza pentru ca excesele pot dauna grav sanatatii.

Astfel, o dieta indelungata, numai cu varza, actioneaza asupra glandei tiroide, tocmai de aceea, inainte de a urma o astfel de cura, consulta mai intai medicul tau specialsit.

Varza pe rana

Constipatia iti da batai de cap? O simpla masa cu varza, consumata cruda, ca desert, este suficienta pentru a avea o digestie normala.

Are proprietatea de a stimula functionarea corecta a tractului intestinal. Pentru un efect mai rapid poti consuma varza impreuna cu sare, piper sau suc de lamaie.

Ulcerul stomacal isi gaseste remediul in sucul proaspat de varza. Efectul este atat de rapid si eficient, incat medicul american Garnet Cheney, de la Universitatea Stanford, considera acest tratament ca fiind unul miraculos.

Sucul contine vitamina U, un factor important in vindecarea ulcerului, care se distruge insa prin fierbere. Pentru tratamentul ulcerului stomacal, medicii recomanda trei pahare de suc de varza pe zi si dieta alimentara recomandata in aceste cazuri.

Cura de slabire cu varza este poate cea mai populara in randul adolescentilor. Urmata intr-un mod necorespunzator, ea poate dauna sanatatii, iar urmarile pot fi grave.

Recomandata de specialist si administrata corect insa, dieta cu varza este remediul perfect impotriva obezitatii. Compusii sai impiedica transformarea zaharului si carbohidratilor din alimentatie in grasime.

Pentru afectiunile pielii, putem aseza varza pe rana, iar infectiile sau ranile superficiale dispar in cel mai scurt timp.

Eruptiile, psoriazisul, infectiile usoare de la nivelul pielii sunt tratate cu o frunza de varza, asezata ca o compresa, legata strans, pentru ca zona afectata sa se incalzeasca.

Dupa o zi, putem indeparta bandajul, se curata rana si se aplica o noua compresa naturala, daca mai este cazul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#varza medicament, #varza tratament naturist , #sanatate