Vindecarea prin rugaciune, un mit?

Sambata, 03 Aprilie 2010, ora 14:05
3182 citiri
Vindecarea prin rugaciune, un mit?
Foto: contentthatworks.com

Rugaciunea este o metoda non-invaziva de tratament impotriva bolilor cardiovasculare, sunt de parere cercetatorii americani. Poate fi considerata chiar un secret al longevitatii pentru ca actioneaza asupra normalizarii tensiunii arteriale si a ritmului cardiac, doua lucruri esentiale pentru o viata lunga.

Aceleasi studii arata ca oamenii care sunt credinciosi, pastreaza posturi si au zile special dedicate rugaciunilor sunt mai sanatosi, nu cad prada viciilor care le pot afecta sanatatea, precum alcoolul sau fumatul, informeaza howstuffworks.com.

Tocmai de aceea, in Statele Unite, rugaciunea a devenit procedeul complementar medicinei, mult mai popular chiar decat terapia naturista sau exercitiile terapeutice.

In anul 1988, fizicianul Randolph Byrd a studiat timp de cinci ani influenta acestei terapii asupra cardiacilor. Rezultatele studiului au starnit multe controverse in lumea medicala, pentru ca 85% dintre persoanele care au folosit rugaciunea ca terapie alternativa au raspuns mult mai repede la tratament.

Studiile ulterioare nu numai ca au contrazis concluzia lui Byrd, dar au aratat si o inrautatire considerabila a starii de sanatate a cardiacilor care au optat pentru rugaciune, ca terapie complementara.

In anul 2005, studiile realizate in acest domeniu s-au extins catre analizarea terapiei prin muzica, tactila sau cea imaginara. Domeniul vast si numeroasele aspecte si terapii complementare inca mai sunt analizate, iar concluziile sunt contradictorii.

Cercetatorii nu pot afirma cu precizie daca aceasta terapie este una eficienta pentru ca, pe de-o parte, vor sa descopere rolul Divinitatii pornind de la definitia sa si, pe de alta parte, nefiind vorba de un studiu pur analitic, rezultatele obtinute pot suferi interpretari si modificari.

Rugaciunea nu poate fi masurata, pentru a vedea in ce doza se recomanda pentru anumite afectiuni, nu poate fi cuantificata si nici divizata pentru a vedea exact mecanismul de actiune al acestui proces asupra mentalului si implicit al metabolismului.

Cercetatorii pot afirma cu siguranta insa ca atata timp cat oamenii cred in puterea rugaciunii si studiile in acest domeniu vor continua.

Astfel, ei nu pot recomanda sau dimpotriva nu pot ezita sa recomande rugaciunea ca modalitate de tratament, pentru ca nu exista dovezi clare nici in sprijinul si nici in defavoarea acestei terapii complementare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#rugaciune sanatate, #rugaciune terapie, #vindecare rugaciune mit , #sanatate