Zece obiceiuri sanatoase ca sa traiesti 100 de ani

Sambata, 12 Iunie 2010, ora 19:05
5680 citiri
Zece obiceiuri sanatoase ca sa traiesti 100 de ani
Foto: HelenKest.org

Pentru a avea grija de sanatatea ta, este bine sa iti faci cat mai multe obiceiuri

sanatoase.

Cookinglight.com iti arata 10 dintre cele pe care ar trebui sa te straduiesti sa le respecti.

1. Mananca cereale integrale

Alege orez brun in locul orezului alb, paine din cereale integrale in locul celei albe sau paste din grau integral in locul celor din faina alba si iti vei imbunatati sistemul cardiovascular, iar riscul de a face anumite tipuri de cancer va fi redus, ca si cel de a ajunge la un accident vascular cerebral.

2. Alege grasimi sanatoase

Grasimile nesaturate sunt cele mai sanatoase si pot fi gasite in uleiuri vegetale, seminte, nuci, peste. Acestea lupta impotriva bolilor de inima, a accidentului vascular cerebral, a diabetului si inflamatiilor.

3. Ia gustari intre mese

Gustarile dintre mese te ajuta sa iti controlezi mai usor poftele si iti aduc un plus de energie si buna-dispozitie. Axeaza-te pe carbohidrati complecsi si proteine slabe.

Danseaza pentru sanatatea ta!

4. Nu sari peste micul dejun

Nutrientii pe care ii primeste organismul la primele ore ale zilei iti ofera energia pentru o buna parte din aceasta, te ajuta sa te concentrezi mai usor si stimuleaza metabolismul.

5. Fa miscare

Chiar daca nu ai timp sa mergi la sala, nu uita sa faci miscare in mod regulat. Incearca sa transformi in rutina exercitii de aerobic si de rezistenta (aproximativ o jumatate de ora pe zi) pentru a-ti mentine flexibilitatea, a imbunatati starea de spirit, a controla greutatea si a construi masa musculara.

6. Mananca alimente de sezon

Cauta fructe si legume specifice fiecarui sezon, care sa fie cat mai organice, daca este posibil.

Ne punem sanatatea in pericol pentru frumusete?

7. Ai grija sa mananci proteine la fiecare masa

Adauga proteine slabe, de inalta calitate, la fiecare masa. Alege peste, carne slaba, carne de pasare fara piele, lactate cu un continut scazut de grasime, oua. Acestea ajuta la mentinerea glicemiei in limite normale, la sanatatea muschilor si a inimii, si te fac sa te simti satul pentru mai mult timp.

8. Hidrateaza-te

Indiferent daca bei apa sau mananci anumite alimente care au un continut mare de apa, cum ar fi iaurtul sau pepenele, important este sa te hidratezi cat trebuie. In medie, recomandarea este de doi litri de apa pe zi, insa aceasta difera in functie de varsta, clima, efortul depus etc. Hidratarea ajuta la transportarea nutrientilor la celule, regleaza temperatura corpului, face ca pielea sa fie si sa arate mai sanatoasa.

9. Mananca sanatos cand iesi in oras

Atunci cand mergi la restaurant ar fi bine sa nu faci compromisuri de la a manca sanatos. De asemenea, incearca sa nu faci excese. Fereste-te de prajeli, unt, creme, maioneza, care sunt bogate in calorii si contin mai mult grasimi saturate, care nu sunt bune pentru organism.

10. Nu face excese de alcool

Numeroase studii au demonstrat ca vinul este bun pentru inima si creier, chiar ajuta la prevenirea cancerului, insa baut in cantitati moderate. Gravidele sau cei care iau medicamente ar trebui sa evite total orice tip de alcool.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
#sanatate, #viata sanatoasa, #obicesuri sanatoase , #sanatate