Zece semne ca vei fi verde ... mai mult timp

Luni, 26 Octombrie 2009, ora 23:50
3543 citiri
Zece semne ca vei fi verde ... mai mult timp
Foto: Arhiva

Un stil de viata verde duce automat la o viata sanatoasa. De obicei, oamenii care se intereseaza de viata planetei sunt foarte preocupati de stilul propriu de viata. In continuare poti citi care sunt cele zece semne ca vei trai mai mult si vei avea un corp mai sanatos.

Mergi pe jos pentru a-ti mentine forma fizica, te indeamna Care 2. Potrivit mai multor studii, oamenii care merg pe jos aproximativ 30 de minute pe zi traiesc mai mult, in comparatie cu cei care nu merg deloc pe jos.

Daca folosesti transportul in comun, coboara cu o statie mai devreme si mergi pe jos. Daca iti place sa mergi cu masina la cumparaturi, renunta la acest obicei. Mergi pe jos si vei avea o viata mai lunga si mai frumoasa. Daca vei folosi mai putin masina, vei consuma mai putin combustibil si vei ajuta si planeta.

Nu consuma sucuri carbogazoase. Oamenii de stiinta din Boston au aflat ca o doza de Cola consumata zilnic creste riscul aparitiei sindromului metabolic. Bea apa plata sau apa de la robinet filtrata. Gandeste-te la propria persoana si la planeta.

Consuma cat mai multe alimente violete. Stugurii, afinele, murele sau vinul rosu contin anumite substante care reduc riscul aparitiei bolilor de inima. "Ce este bun pentru arterele coronare, de asemenea, este bun pentru vasele de sange ale creierului", spune Robert Krikorian, directorul Centrului de Tulburari Cognitive de la Universitatea din Cincinnati.

In adolescenta ai avut o greutate potrivita pentru varsta ta? Cercetatorii au aflat ca persoanele al caror indice de masa corporala a crescut in adolescenta au mai multe probleme de sanatate.

Nu consuma multa carne rosie. Carnea de vita, de porc sau cea de miel sunt bune, insa consumate foarte des au un efect negativ asupra sanatatii.

Bei foarte mult ceai verde si negru? Foarte bine. Pentru ca inima ta sa functioneze in mod normal, bea in jur de doua cani de ceai zilnic. Opteaza pentru ceaiul cultivat ecologic. De asemenea, pentru cat mai multe tipuri de ceai, poti merge singur sa-ti culegi plantele. Astfel, nu vei cumpara ceai in saculeti, care sunt risipitori si inutili.

Iti iubesti prietenii? Te simti bine in compania lor? Atunci esti sanatos si fericit. Insa ai grija ce fel de prieteni iti faci. Daca prietenul tau se va ingrasa, ai 57% sanse sa il urmezi.

Nu ai o menajera? Perfect. Fiind nevoit sa faci singur curat in casa, o sa faci miscare. Daca vei spala ferestrele timp de o ora, o sa pierzi aproximativ 285 de calorii, reducand riscul decesului cu 30%.

Ai picioare puternice? Un organism bun are echilibru, flezibilitate si rezistenta. Pe masura ce imbatranesti, creste riscul de a te rani in urma unei cazaturi.

Razi si zambesti aproape tot timpul? Esti o persoana optimista? Acest lucru inseamna ca ai o perspectiva pozitiva asupra vietii, ceea ce iti face bine la organism. Oamenii care isi petrec viata gandindu-se la nevoile pe care le au si nu la ceea ce au prezinta un risc marit de se imbolnavi.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#stil viata sanatos, #beneficii mancare ecologica, #beneficii organism sport , #sanatate