Alimente care-ti cresc fertilitatea

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 18:06
11523 citiri
Alimente care-ti cresc fertilitatea

Daca incerci sa ai un copil si lucrurile nu par sa se miste in favoarea ta, priveste cu atentie si catre alimentele pe care le consumi. Exista unele care ajuta "stelele" sa se alinieze in favoarea ta si altele care-ti pun bete in roate.

Bineinteles ca nu ar trebui sa uiti de sport, tinerea sub control a greutatii si renuntarea la o parte din alcoolul consumat, printre altele. Daca deja tii cont de toate acestea, atunci include in dieta mai des alimentele recomandate de specialistii citati de whattoexpect.com.

Lactate - Sunt bogate in calciu, un nutrient esential nu doar pentru sanatatea oaselor, dar si pentru cea reproductiva. Deosebirea e ca daca in restul timpului e bine sa alegi lactatele sarace in grasimi, acum e timpul sa le incluzi si pe cele mai grase, mai ales in perioada de ovulatie. Un iaurt pe zi ar trebui sa fie suficient; poti suplimenta cu variante mai light.

Poti avea parte de calciu si din legume cu frunze verzi, somon la conserva cu tot cu oase, tofu si migdale. Necesarul tau de calciu in aceasta perioada este de 1.000 de mg. Daca vine barza si la usa ta, nu uita de acest bun obicei, calciul fiind esential si pentru sanatatea si dezvoltarea copilului.

Proteine de origine animala - Proteinele care provenin din carnea de curcan, pui si vita contin si fier, iar studiile au demonstrat ca intre fier si fertilitate este o stransa legatura. Femeile care au carente la acest capitol devin si mai greu mamici.

Ideal este sa consumi doua portii de proteine animale zilnic, insa ai grija sa nu te infrupti din variantele bogate in grasimi si nici sa nu sari peste trei portii zilnic. Orice lucru bun e cu masura, iar prea multa proteina animala are exact efectul advers.

Poti renunta foarte bine la o portie de proteina animala pe zi daca ai grija sa o inlocuiesti cu proteina vegetala si alte alimente care contin fier (fasole, tofu).

Carbohidrati complecsi - Aici intra cerealele integrale, fasolea, diferite legume si fructe. In aceasta perioada consuma mai rar paine, orez alb sau dulciuri, acestea ridicand nivelul zaharului din sange si al insulinei din organism. Cea din urma strica echilibrul hormonilor reproductivi si afecteaza ciclul menstrual.

Carbohidratii complecsi, pe de alta parte, se digera mai greu si nu cresc nivelul insulinei. In plus, ei sprijina ovulatia regulata. Un bonus pe care il ofera cereralele integrale este acela ca acestea contin nutrienti numerosi, inclusiv acid folic, care pe langa faptul ca elimina riscurile defectelor cu care s-ar putea naste copilul, creste fertilitatea.

Peste gras - Acizii grasi omega 3 care se gasesc in somnon, sardine si hering contribuie la cresterea sanselor de a deveni mamica. Ajuta la restabilirea echilibrului la nivel hormonal, mai ales in ceea ce priveste hormonii reproductivi, maresc fluxul de sange la nivelul organelor reproductive si diminueaza stresul, despre care se stie ca este prima piedica in a concepe un copil.

Daca nu esti o fana a pestelui, poti recurge la nuci si seminte de dovleac. Poti discuta cu medicul tau si despre posibilitatea adaugarii unor suplimente de acizi grasi omega 3.

Afine si zmeura - Aceste fructe sunt un izvor de antioxidanti care previn actiunea nociva la nivelul celulelor sau imbatranirea acestora - si vorbim in primul rand de celulele din sistemul reproductiv, respectiv ovulele.

Stridii - Renumite pentru proprietatile lor afrodisiace, si pe buna dreptate, stridiile contin zinc, crucial pentru conceperea unui copil. O deficienta de zinc poate afecta ciclul menstrual si incetineste producerea de ovule de buna calitate.

Daca stridia nu-ti face cu ochiul, incearca alte alimente care contin zinc, desi in cantitati mai mici, cum ar fi carnea de vita, de pui, lactate, nuci, oua, cereale integrale si legume.

Alimente care-ti dau planurile peste cap

Cat despre alimentele care-ti pun bete in roate si ar trebui evitate in aceasta perioada, aici intra cele care contin mercur, aflat in stransa legatura cu infertilitatea. Nu consuma peste sabie, ton sau rechin, oricat de pofta ti-ar fi.

Si grasimile de tip trans (uleiuri hidrogenate sau partial hidrogenate) se afla in legatura cu infertilitatea, acestea gasindu-se in prajeli si alimente procesate. Rezuma-te la grasimile polinesaturate (peste gras, nuci, seminte de floarea soarelui) si cele mononesaturate (ulei de masline).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#alimente viitoare mamica, #dieta concepere copil, #cum sa ramai insarcinata, #dieta viitoare mama, #regim alimentar fertilitate , #sarcina