Calendarul, "contraceptivul" preferat al adolescentelor

Joi, 03 Iunie 2010, ora 23:13
2297 citiri
Calendarul, "contraceptivul" preferat al adolescentelor

Din ce in ce mai multe adolescente sustin ca prefera metoda calendarului atunci cand vine vorba de masurile de protectie pe care le folosesc.

De asemenea, un numar mare de adolescenti cred ca nu este nimic in neregula daca o femeie necasatorita ramane insarcinata, potrivit unui studiu recent realizat de guvernul SUA.

Studiul ar putea explica de ce numarul sarcinilor in randul adolescentelor nu mai scade la fel de mult ca in anii precedenti, potrivit Associated Press.

Per total, adolescentii au cam aceeasi atitudine fata de sex si folosesc cam aceleasi metode de protectie ca si acum 8 ani, cand a fost efectuat un studiu similar.

In cadrul studiului, care a fost facut public marti, au fost intervievati 2.800 de adolescenti cu varste intre 15-19 ani, intre anii 2006-2008.

42% dintre ei facusera sex cel putin o data si nu erau casatoriti. Dintre acestia, 98% au spus ca au folosit metode contraceptive cel putin o data, prezervativele fiind cea mai populara metoda.

Exista totusi cateva exceptii notabile in studiul realizat de Centrul pentru Controlul si Preventia Bolilor din SUA. Aproximativ 17% dintre fetele care si-au inceput viata sexuala spun ca folosesc metoda calendarului, evitand sa faca sex in zilele fertile ale lunii pentru a nu ramane insarcinate. Procentul a crescut cu 11% din 2002.

Specialistii cred ca aceasta crestere este ingrijoratoare, mai ales ca metoda calendarului nu functioneaza decat in 25% din cazuri, si nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

"Stiam cu totii ca numarul sarcinilor in randul adolescentelor nu mai scade la fel de mult. Acest studiu raspunde la intrebarea << De ce? >>", crede un purtator de cuvant al Campaniei Nationale de Prevenire a Sarcinilor in randul Adolescentilor.

Un rol destul de mare l-ar putea avea si atitudinea tinerilor fata de sarcina. Aproape 64% dintre baieti nu vad nicio problema in faptul ca o femeie necasatorita ramane insarcinata si are un copil, cu 50% mai multi decat in 2002. Mai mult de 70% dintre fete au fost de acord cu aceasta situatie.

Studiul a fost efectuat in momentul in care mai multe cazuri de sarcina in randul adolescentelor erau foarte mediatiazate, inclusiv fiica candidatei la presedintia SUA, Sarah Palin, si Jamie Lynn Spears, sora mai mica a cantaretei Britney Spears.

Alexandra Ilie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#metoda calendarului, #adolescenti sarcina, #adolescenti metoda calendarului , #sarcina