Cele mai bune trucuri pentru a ramane insarcinata

Sambata, 08 Mai 2010, ora 08:09
27819 citiri
Cele mai bune trucuri pentru a ramane insarcinata

Pentru unele femei, o sarcina vine fara nici cel mai mic efort, doar prin renuntarea la masurile contraceptive. Pentru altele insa, acest dar vine dupa multe incercari, framantari, documentari despre zilele de ovulatie ori pozitii sexuale care favorizeaza conceptia si dupa mai multe analize si teste.

Mai multe cercetari facute de experti in fertilitate arata ca exista cateva sfaturi de baza cu ajutorul carora puteti avea cele mai multe sanse de a concepe un copil, potrivit parenting.com.

1. Faceti sex des

Poate parea evident, dar, concentrandu-va asupra altor tipuri de straduinte, puteti neglija tocmai ce este mai important, si anume, ocaziile cat mai dese in care sa faceti sex.

2. Incercati sa identificati perioada de ovulatie

Pentru femeile care au un ciclu menstrual de 28 de zile, ovulatia are loc la aproximativ 14 zile dupa prima zi de menstruatie din luna. Daca sunteti atente la acest interval, va puteti da seama mai exact de perioada fertila.

Daca nu aveti un ciclu regulat, puteti incerca alte metode pentru a determina cu aproximatie perioada ovulatiei. Una dintre acestea consta in masurarea nivelului hormonului luteina sau progesteron (format in ovare, absolut necesar pentru reproducere), prezent in urina. Pentru a pune in aplicare aceasta metoda este nevoie insa sa va interesati la farmacii.

O alta metoda pentru determinarea aproximativa a zilelor fertile consta in observarea modificarilor glerei (secretia glandelor cervicale ale colului uterin). Dupa ultima zi de menstruatie, cantitatea de mucus secretata este foarte mica sau inexistenta. Odata cu dezvoltarea ovulului in ovar si apropierea perioadei ovulatiei aceasta creste, devine albicioasa, tulbure, iar in timpul ovulatiei este foarte abundenta si aproape incolora, pentru ca mai apoi sa redevina albicioasa si tulbure.

Pentru a remarca aceste modificari este nevoie insa sa observati timp de mai multe luni secretiile vaginale.

De asemenea, o alta metoda este cea a folosirii unui termometru care masoara temperatura bazala. Cand incepe ovulatia temperatura corpului scade brusc, la finalul acesteia ea urcand la valorile initiale.

3. Indesiti partidele de sex inainte de ovulatie

Un ovul supravietuieste doar intre 12 si 24 de ore dupa ce a fost eliberat de ovar, astfel ca, daca acest lucru se intampla dimineata, iar dumneavoastra asteptati pana seara pentru a face sex, este posibil sa pierdeti sansa. Un spermatozoid supravietuieste insa si pana la 3-4 zile odata ajuns in trompele uterine. De aceea, este important sa faceti sex cat mai des cu cateva zile inainte de perioada de ovulatie.

4. Bucurati-va de placerea sexului

Nu deveniti atat de obsedati de a face un copil incat sa uitati de placerea sexului. Savurarea momentului va poate ajuta mai mult decat daca va ganditi la asta ca la ceva de facut.

5. Acordati-va timp

Nu disperati daca nu se intampla sa concepeti un copil in primele luni de incercari. Jumatate dintre cupluri reusesc acest lucru in sase luni, iar 85% intr-un an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#cum sa ramai insarcinata, #trucuri sa ramai insarcinata, #trucuri sarcina , #sarcina