Mituri despre mijloacele contraceptive

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 12:34
6290 citiri
Mituri despre mijloacele contraceptive
Foto: life123

Daca esti activa din punct de vedere sexual, este normal sa te interesezi cu privire la mijloacele contraceptive si eficienta lor. De multe ori insa, din nepasare sau lipsa informatiilor, ramai insarcinata chiar daca te protejezi. Acest lucru este posibil si pentru ca ai crezut anumite lucruri, care in realitate nu sunt adevarate. Afla in continuare care sunt acestea.

Daca folosesti metoda retragerii, nu ramai insarcinata. Fals. Nu este asa de simplu. Materialul seminal este eliberat chiar si inainte de ejaculare. Pana si aceasta cantitate infima de material seminal este suficenta pentru a ramane insarcinata, iti reaminteste Life 123.

"Prezervativele" facute de tine nu sunt o optiune buna. Daca ai uitat sa iei prezervative, nu improviza. Pentru o protectie mai buna foloseste prezervativele cu un lubrifiant cu spermicide.

Esti fertila doar in mijlocul ciclului. Fals! Fiecare femeie este diferita si poate ovula mai devreme sau mai tarziu. Nu folosi metoda calendarului pentru a face sex neprotejat.

Ai inceput sa iei pastile si nu ramai insarcinata. Fals. Daca ai inceput sa iei pastile duminica si vrei sa faci sex joi, nu inseamna ca nu poti sa ramai insarcinata. Chiar daca iei pastile, trebuie sa treaca un timp pentru ca acestea sa aiba efect. Nu incepe activitatea sexuala fara protectie de rezerva. Unele anticonceptionale pot fi eficiente imediat, insa altele nu, iar tu nu poti fi sigura cum raspunde corpul tau la ele. Macar in prima luna, foloseste mijloace de protectie de rezerva.

Toate anticonceptionalele au efecte secundare negative. Nu este chiar asa. Datorita medicinii moderne, poti gasi anticonceptionale cu efecte negative de care sa te bucuri. Unele pastile pot face sa sangerezi mai putin in timpul ciclului menstrual, altele vindeca acneea sau scad simptomele sindromului premenstrual. Cand incepi sa iei anticonceptionale, intreaba medicul despre efectele secundare ale acestora.

Nu poti face nimic daca ai avut relatii neprotejate. Ba da, poti. Nu uita de mijloacele contraceptive de urgenta. Poti merge la farmacie sa iei pilula de a doua zi, adica pastila pe care o poti lua si dupa "incident".

Daca iei anticonceptionale, nu poti lua o boala cu transmitere sexuala. Total gresit. Anticonceptionalele de protejeaza in proportie de 99% de o sarcina, nu de o boala cu transmitere sexuala. Daca te preocupa acest aspect, foloseste un prezervativ.

Prezervativele pot fi utilizate de mai multe ori. Total gresit. Un prezervativ se foloseste pentru un singur act sexual. In niciun caz nu incerca sa speli prezervativul, spermatozoizii sunt mici si daca ramane doar unul, poti ramane insarcinata.

Dispozitivele intrauterine sunt nesigure. Fals. Erau nesigure in anii '70-'80. Dispozitivele intrauterine moderne sunt sigure si eficiente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#mituri mijloacele contraceptive, #mijloace contraceptive sigure, #femei sarcina mijloace contraceptive , #sarcina