Ziare.com

Enzima care previne pierderea sarcinii si creste fertilitatea

de Andrada Avram
Marti, 18 Octombrie 2011, ora 16:32

   

Enzima care previne pierderea sarcinii si creste fertilitatea
Oamenii de stiinta au descoperit ca o enzima este extrem de importanta atunci cand vine vorba de o sarcina sanatoasa, caci, daca nivelul sau este prea ridicat, creste gradul de infertilitate, iar daca scade, poate duce la avort spontan.

Cercetatorii de la Colegiul Imperial Londonez au prelevat mostre din uterul a 100 de femei, observandu-se ca cele cu o fertilitate scazuta aveau o concentratie mare de enzima SGK1, iar cele predispuse la pierderea sarcinii un nivel scazut de al acestei enzime.

In jur de una din sase femei se confrunta cu dificultati atunci cand vrea sa ramana insarcinate si una dintr-o suta pierde sarcini in lant, adica mai mult de 3 la rand.

Potrivit BBC, cercetatorii au implantat gene suplimentare de SGK1 in uterul unor soareci, femelele fiind incapabile sa mai ramana gestante. Insa cand enzima a fost blocata, s-a intamplat reversul, insa s-a dovedit ca sarcina era in pericol.

Astfel, s-a aratat ca o scadere a enzimei este esentiala pentru implantarea embrionului, ca apoi nivelul sa creasca, pe parcurs. Daca acesta nu creste, celulele embrionare nu se divid asa cum trebuie si fatul nu creste, existand pericolul pierderii sarcinii.

Prof. Richard Fleming spune ca rezultatele cercetarii sunt incurajatoare, caci in timp se poate interveni asupra uterului si modifica nivelul enzimei cu pricina, stfel incat sa se asigure faptul ca sarcina va evolua normal, fara complicatii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2771 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toate enzimele sunt importante

Este interesant de studiat enzimele pe baza relatiei enzima/numarul ciclurilor pe secunda,si frecveta lor precisa,in care se desfasoara reactiile biochimice.Reactiile enzimatice si pe baza cercatarilor lui Zhabotinsky/Belousov,demonsreaza ca exista reactii biochmice extrem de precise,ce se desfasoara ca un veritabil oscilator chimic.Enzimologia una dintre cele mai fascinante stiinte, demonstreaza o uluitoare organizare spsatio-temporala,ritmicitate,ca proprietate fundamentala a sistemelor vii.Este inca odata dovada existenta unei INTELIGENTE ABSOLUTE=DUMNEZEU,in procesul de CREATIE.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor