Femeile insarcinate care mananca mult isi pun sanatatea in pericol

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 17:27
3115 citiri
Femeile insarcinate care mananca mult isi pun sanatatea in pericol
Foto: arhiva

Femeile insarcinate, care manaca pentru doi, isi pun sanatatea in pericol si vor fi afectate pentru o perioada mai indelungata. Astfel, femeiele insarcinate care mananca mult au mari sanse de a deveni obeze.

Obezitatea poate taia pana la noua ani din viata unei persoane si creste riscul dezvoltarii unor probleme de sanatate, inclusive diabet, boli de inima, accident vascular cerebral, infertilitate, depresie si unele tipuri de cancer, aminteste Daily Mail.

Expertii spun ca se pune mare accent pe asigurarea unei greutati ideale ale copilului la nastere si se neglijeaza sanatatea mamelor.

Studiul a fost facut pe 2.000 de femei insarcinate, incepand din anul 1980. Femeile au fost supuse unor teste din nou dupa 21 de ani.

Doctorul Abdullah Al Mamun, de la Universitatea din Queensland, a declarat ca acest studiu este primul care arata ca kilogramele accumulate in timpul sarcinii tind sa persiste peste ani si sa dauneze sanatatii mamei.

Cate kilograme e normal sa iei in timpul sarcinii?

Profesorul Philip James spune ca in ultimii 40 de ani intreaga problema a cresterii in greutate in timpul sarcinii s-a bazat pe grija sanatatii copilului.

"Intr-o clinica care trateaza obezitatea, 80% dintre pacienti sunt femei. Multi ani am auzit de la multe dintre aceste femei ca au avut probleme dupa ce au luat in greutate in timpul sarcinii", a spus profesorul.

In mod traditional, femeile erau sfatuite sa se ingrase in timpul sarcinii, insa in februarie, in urma unui studio, femeile insarcinate au fost sfatuite sa nu creasca aportul de calorii pana in ultimele trei luni de sarcina, cand au nevoie de un surplus de 200 de calorii, echivalentul a unui sandvis mic.

Un alt studio a demonstrat ca pentru femeile cu greutate normala este recomandat sa nu ia mai mult de 16 kilograme in timpul sarcinii, cele supraponderale 11,5, iar cele obeze nu mai mult de 9 kilograme, acestea fiind datele acceptate in SUA.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#mancare femeie insarcinata, #kilograme femeie insarcinata, #sfaturi perioada sarcina , #sarcina