Nasterea la 9 luni fix? E o gluma!

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 08:02
12425 citiri
Nasterea la 9 luni fix? E o gluma!
Foto: Infoniac

Cercetari recente au aratat ca doar 4% din femei nasc exact la termenul calculat de 9 luni, iar 70% din celelalte se incadreaza intr-un camp de eroare de maximum 10 zile. Pentru celelalte 26%, eroarea este mai mare decat aceasta durata.

Specialisitii apreciaza ca durata sarcinii este influentata de varsta, de perioada anului cand s-a produs fecundarea, de greutatea corporala a mamei si de multi alti parametri, informeaza Infoniac.

Facand masuratori cu privire la concentratia de hormoni din urina femeii, pentru a determina exact momentul cand s-a produs ovulatia, experti ai Institutului pentru Sanatate si Mediul Inconjurator din SUA au stabilit experimental ca durata medie de la ovulatie pana la nastere este de 268 de zile.

Excluzand nasterile premature, s-au constatat abateri de la acest termen de pana la 37 zile. Specialistii apreciaza ca nasterea se poate produce la 37-42 saptamani de la data ovulatiei.

Experta dr. Ann Marie Jukic, de la Institutul citat a aratat ca insisi specialistii au ramas surprinsi de propriile lor concluzii, care depasesc uneori simtitor campurile de eroare acceptate pana in prezent.

Desi studiul elaborat este o lucrare de specialitate, unii factori care influenteaza durata sarcinii sunt accesibili nespecialistilor si merita sa fie cunoscute de publicul larg, dupa cu urmeaza.

Unii factori care influenteaza durata sarcinii

Cu cat mai mult dureaza implantarea embrionului, cu atat durata sarcinii este mai mare.

Durata sarcinii este adesea dependenta de varsta mamei si s-a constatat ca, la femeile cu varsta mai inaintata, sarcina se desfasoara un timp mai indelungat decat la cele tinere.

La femeile ponderale, respectiv cu o greutate mai mare in raport cu inaltimea, sarcina dureaza mai mult decat la cele cu greutatea normala.

Sarcina este un fapt care trebuie privit individualizat. Astfel, se constata ca, la femeile care nasc al doilea, al treilea sau mai multi copii, durata sarcinii la fiecare din ei este relativ aceeasi.

In cazul femeilor la care s-a constatat cresterea mai tarzie a nivelului de progesteron, nasterea se poate produce cu pana la 12 zile mai devreme, decat in cazul cand nivelul hormonului a inceput sa creasca mai devreme.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#durata sarcinii, #nasterea la termen, #intrebari durata sarcina , #sarcina