Spaimele viitorilor parinti

Duminica, 18 Martie 2012, ora 08:49
2582 citiri
Spaimele viitorilor parinti
Foto: Yahoo

Numai cine nu este parinte nu stie prin ce trec acestia. De la euforie la panica este, de cele mai multe ori, un singur pas. Si de notat este faptul ca prin angoase nu trec doar viitoarele mame, ci si viitorii tati.

Mamelor le trec prin cap, in cursul sarcinii, tot felul de catastrofe, legate de sanatatea copilului, spaime pe care, de cele mai multe ori, nici nu au curajul sa le recunoasca scrie Yahoo Shine.

Dar nici viitorii tati nu sunt scutiti de angoase si spaime. Ei isi fac cele mai mari griji fata de siguranta financiara a familiei.

De ce se tem viitoarele mame? In 99% din cazuri, viitoarele mame se tem pentru sanatatea viitorului copil. Este o senzatie permanenta de care mamele nu scapa decat in momentul in care isi vad copilul si au confirmarea medicilor ca acesta este sanatos.

O solutie o reprezinta, pe de o parte, investigatiile din cursul sarcinii, pe de alta, discutiile cu medicul obstretician. Din pacate, foarte putine viitoare mame indraznesc sa dea grai tuturor angoaselor si spaimelor care le trec prin cap in cursul sarcinii. Ceea ce trebuie sa stie este ca spaimele consuma energie, macina tonusul psihic si cea mai buna cale de a scapa de acestea este sa le infrunti.

Adevarul este ca nimic din ceea ce iti trece prin cap nu este diferit de cele ce au trecut prin mintea milioanelor si milioanelor de femei care au fost insarcinate. Aici, in mod cert, istoria se repeta.

Una din cele mai mari spaime ale viitoarelor mame este teama in fata durerilor nasterii. Realitatea este ca nimic nu depaseste pragul peste care durerile ar putea sa devina insuportabile. In plus, ai la indemana o gramada de mijloace care sa calmeze durerile.

De ce se tem viitorii tati? Prea barbati ca sa-si recunoasca spaimele, viitorii tati au si ei angoasele lor. Pe ei ii copleseste transformarea uluitoare si foarte rapida care se intampla in trupul femeilor insarcinate. Daca ar avea curaj, ar recunoaste ca tot ceea ce se intampla femeilor insarcinate depaseste cu mult cea mai teribila imaginatie a lor.

Se incurajeaza insa si isi spun ca femeile fac copii de cand este lumea si ca medicina a evoluat atat de mult incat niciuna din spaimele lor nu mai este justificata.

Viitorii tati se simt responsabili pentru faptul ca au dat nastere fiintei mici care creste in pantecele femeii, iar dorinta de a-i proteja si pe mama si pe copil este, pentru ei, uneori coplesitoare.

Viitorii tati sunt constienti ca puiul de om este o responsabilitate pe care trebuie sa si-o asume si ca micutul este in buna masura dependent si de el. Toate acestea il fac pe viitorul tata sa se simta important, mandru si responsabil, dar este si un motiv de angoasa.

O problema prin care trec majoritatea barbatilor in perioada in care partenera lor este insarcinata este o anume senzatie de gelozie pe legatura totala care exista intre viitoarea mama si copil. Aici vine abilitatea femeii de a-l implica pe tata in tot procesul miraculos al evolutiei din cursul celor noua luni de sarcina.

Viitori parinti, mai ales cei care se afla la primul lor copil, vor intelege ca sarcina, nasterea si primele luni de viata ale copilului vor aduce modificari majore in viata lor. Inclusiv spaimele si angoasele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#spaime femei insarcinate, #sfaturi viitori parinti, #sarcina angoase tati , #sarcina
Comentarii
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5