Un medicament comun creste fertilitatea femeilor

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 16:54
7414 citiri
Un medicament comun creste fertilitatea femeilor
Foto: Top Sante

Dozele mici de aspirina ar putea creste sansele femeilor de a ramane insarcinate, mai ales in cazul celor care au suferit o pierdere de sarcina, potrivit unui nou studiu.

Aspirina nu aduce beneficii numai in ceea ce priveste vindecarea cancerului de colon, ci creste si fertilitatea femeilor, informeaza Top Sante.

Legatura dintre fertilitate si aspirina nu este tocmai noua. Numerosi medici prescriu doze mici de aspirina femeilor care au suferit o pierdere de sarcina si care isi doresc un copil. Insa eficacitatea aspirinei nu a fost demonstrata.

Un studiu recent efectuat de specialistii americani de la Institutul National de Sanatate a evidentiat beneficiile aspirinei asupra fertilitatii. La studiu au participat 1.000 de femei care incercau sa ramana insarcinate. O jumatate dintre ele au primit o doza de aspirina, iar cealalta jumatate un placebo.

La finalul celor sase luni de studiu nu s-au observat diferente in ceea ce priveste numarul de avorturi, acesta fiind asemanator in ambele grupuri.

Fereste-te de cancer cu aspirina si vin rosu

Femeile care suferisera un avort si care incercau sa faca un copil ramaneau mai usor insarcinate si duceau cu bine sarcina la termen, in cazul celor care au luat aspirina. Dintre acestea, 62% au ramas insarcinate in timpul celor sase luni de studiu, in comparatie cu 53% dintre cele care au luat un placebo.

Largind statisticile la toate femeile care au participat la studiu (incluzandu-le si pe cele care nu au suferit avorturi), 78% dintre cele care au luat aspirina au ramas insarcinate, comparativ cu 66% dintre cele care au luat un placebo.

Medicii spun ca efectele benefice ale aspirinei in acest caz sunt puse pe seama faptului ca acest medicament creste fluxul sangvin la nivelul uterului, marind astfel sansele de conceptie.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#aspirina fertiliate femei, #aspirina creste sanse sarcina, #aspirina femei sarcina , #sarcina