Vreti sa faceti un copil? 10 lucruri pe care trebuie sa le stiti

Vineri, 13 Mai 2011, ora 18:12
43028 citiri
Vreti sa faceti un copil? 10 lucruri pe care trebuie sa le stiti
Foto: buzzle

Sa concepi un copil nu inseamna de regula doar sa renunti la a mai lua pilule anticonceptionale. Sunt destule informatii care trebuie stiute de catre cei care isi doresc sa devina parinti, multe cupluri ajungand sa creada chiar ca au probleme de fertilitate, deoarece partenerii nu sunt suficient de documentati.

Suite101.com a scos in evidenta zece lucruri pe care trebuie sa le stie cei care vor sa conceapa un copil.

1. Dupa ce este eliberat din ovar, ovulul este viabil doar aproximativ 24 de ore. Daca nu este fertilizat in acest timp el moare, fiind eliminat ulterior. Perioada fertila este la aproximativ jumatatea ciclului menstrual la femeile care au un ciclu regulat.

2. Pentru ca fecundarea sa aiba loc, spermatozoizii trebuie sa fie "pe drum" spre ovul inainte de ovulatie. Si asta deoarece spermatozoizii nu pot "inota" intr-o singura zi pana in trompele uterine, unde se petrece fecundarea. "Calatoria" lor dureaza 1-3 zile si trebuie sa inceapa inainte de ovulatie.

3. Pozitiile sexuale pot face o diferenta, potrivit unui studiu european. Mai multe cupluri au fost examinate cu ajutorul imagisticii prin rezonanta magnetica (IRM sau RMN), pentru a se vedea exact pana unde ajunge penisul si cum se misca cervixul si uterul in timpul actului sexual. Studiul a scos al iveala ca cea mai adanca penetrare, prin care lichidul seminal este plasat cel mai aproape de ovare, are loc atunci cand cuplurile fac sex in pozitia misionarului - barbatul deasupra. Desigur, fecundarea poate sa aiba loc si in urma sexului in alta pozitie, insa cea mentionata are cele mai multe sanse sa transforme partenerii in parinti.

4. De asemenea, reducerea timpului acordat preludiului poate fi benefica pentru concepere, insa este nevoie de acest lucru doar in zilele in care femeia este fertila (2-3 zile pe luna).

In timpul preludiului, uterul se ridica usor in abdomen, ceea ce inseamna ca spermatozoizii trebuie sa calatoreasca mai mult si de aceea scurtarea preludiului poate ajuta.

5. Dusul facut dupa actul sexual reduce sansele de conceptie deoarece modifica pH-ul cervixului, impiedicand calatoria spermatozoizilor.

6. Barbatii care au un numar mic de spermatozoizi ar trebui sa "economiseasca" lichidul seminal cu patru zile inainte de contactul sexual din ziua cea mai fertila a femeii (mai exact, sa nu ejaculeze, pentru a avea o cantitate mai mare de lichid, mai multi spermatozoizi si deci sanse mai multe de a concepe).

7. Unele femei simt un fel de durere (numita si Mittelschmerz) chiar inainte de ovulatie, aceasta fiind un semnal ca este timpul pentru a face sex spre a concepe un copil.

8. Femeile se pot folosi si de testul de ovulatie prin urina - se cumpara din farmacii, impreuna cu instructiunile de utilizare.

9. Femeile mai pot de asemenea sa isi ia temperatura bazala pentru a estima perioada fertila. Temperatura bazala trebuie luata insa imediat dupa trezire, in pat, la aceeasi ora in fiecare dimineata. Imediat dupa ovulatie, temperatura bazala creste cu 0,4 - 0,5 grade Celsius.

10. Modificarile la nivelul mucusului cervical semnaleaza tot timpul optim pentru a face sex spre a concepe un copil. Este nevoie insa de o observare atenta a acestuia, in perioada fertila el devenind mai mat si de consistenta unui albus de ou.

Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Mulți tineri fac față cu greu cheltuielilor cotidiene și sunt sprijiniți financiar de părinți. Aceștia fie le oferă diferite sume de bani, fie le cumpără casă sau mașină. Ajutorul...
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este probabil să extindă avertizarea cu privire la siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson dintr-un lot descoperit în...
#concepere copil, #copil, #concepere, #fecundare, #sarcina, #copii, #marire fertilitate , #sarcina
Comentarii
Poza holon
holon
rank 5
Copiii se fac foarte uşor - nici nu sunt necesare atâtea explicaţii
I
ioanaiiiiii
rank 5