Alimente pe care ar trebui sa le evitam

Duminica, 03 August 2008, ora 10:52
7171 citiri
Alimente pe care ar trebui sa le evitam

Persoanele preocupate de silueta si de starea sanatatii ar trebui sa fie atente la alimentele pe care le consuma in timpul verii.

Micii cu mustar, carnatii la gratar si inghetata sunt tentatiile cu care va imbie terasele de la mare, informeaza Evenimentul Zilei, in editia online.

Desi, sunt gustoase ele contin multe grasimi, toxine si zahar, asa ca incercati sa fiti ponderati.

O bere face cat o paine la o masa, iar cocktailurile din bauturi alcoolice sunt adevarate bombe calorice pentru organism.

Carnatii sunt extrem de nesanatosi deoarece contin aditivi, conservanti si multe, multe grasimi.

"Carnatii sunt 90% grasime si 10% sare, deci nu fac altceva decat sa va ingrase", anunta profesorul Constantin Dumitrache, endocrinolog la Institutul Parhon din Bucuresti.

Micii aduc in organism toxine si multe calorii, iar daca ii combinati cu mustar, aveti in organism o << bomba calorica >>.

"Mustarul, cu care sunt adesea asezonati, creste pofta de mancare, deoarece este acru, picant si stimuleaza secretia digestiva", adauga medicul Constantin Dumitrache.

Carnea din hot dog contine un ingredient cancerigen numit "nitrit de sodiu".

Acesta este foarte periculos pentru organism si exista studii care arata ca ar putea fi implicat in aparitia cancerului de colon.

"Consumat in exces, acest aliment scade performantele intelectuale", considera medicul Mihaela Ionescu, nutritionist si diabetolog la Institutul de diabet "N. Paulescu" din Bucuresti.

Coaja crocanta de la aripioarele picante este foarte nociva.

"Pentru ca uleiul in care sunt prajite este refolosit, aceste produse sunt cancerigene", explica medicul nutritionist Mihaela Ionescu. "Din cauza modului in care sunt preparate, aripioarele picante stimuleaza secretia gastrica si va pot da arsuri la stomac. In plus, creste senzatia de foame", adauga medicul Mihaela Ionescu.

Cartofii prajiti contin hidrati de carbon care aduc in organism multe calorii.

"Satura repede, insa corpul nu primeste nicio substanta nutritiva de calitate. Nu asigura proteine, nici vitamine, doar amidon si hidrati de carbon", specifica medicul Mihaela Ionescu.

Clatitele sunt nesanatoase din cauza umpluturii pe care o contin.

"Daca in locul clatitelor cu ciocolata le-ati gasi in comert pe cele cu dulceata de macese ar fi bine, deoarece organismul ar primi vitamina C", afirma medicul Constantin Dumitrache. La moda sunt insa clatitele cu ciocolata. "Asta inseamna mult unt, cacao si zahar, adica multe calorii", completeaza medicul Mihaela Ionescu.

Daca aveti pofta de un cocktail tineti cont ca aceste bauturi contin alcool, cafeina, zahar si aditivi.

"In niciun caz nu ar trebui sa le consumati la plaja, deoarece riscati sa va deshidratati, sa va creasca tensiunea, sa faceti hemoragie", avertizeaza medicul Constantin Dumitrache.

O bere are acelasi numar de calorii ca si o paine alba. In plus, contine alcool si deshidrateaza.

"Pare ca va potoleste setea, insa in realitate va ingrasa si va deshidrateaza", explica medicul Mihaela Ionescu.

Cele patru alimente pe care nu ar trebui să le reîncălziți. Lista celor care pot fi mâncate fără griji
Cele patru alimente pe care nu ar trebui să le reîncălziți. Lista celor care pot fi mâncate fără griji
Este o dilemă cu care majoritatea oamenilor s-au confruntat: care alimente rămase de la o masă sunt sigure pentru a fi reîncălzite și care nu sunt. Orezul a fost în atenția publicului...
”Sunt cadavre peste tot. Suntem carne de tun”. Filmarea soldaților ruși abandonați de comandanții lor pe frontul din Ucraina VIDEO
”Sunt cadavre peste tot. Suntem carne de tun”. Filmarea soldaților ruși abandonați de comandanții lor pe frontul din Ucraina VIDEO
Trei militari ruși înspăimântați, pe care comandanții lor i-au abandonat în tranșeele de lângă o centură forestieră, au înregistrat un videoclip. În momentul înregistrării,...
#alimente, #vara, #ingrasa, #sanatate, #dauna, #micii, #bere , #silueta