De ce ne ingrasam in timpul iernii?

Duminica, 06 Decembrie 2009, ora 12:29
2051 citiri
De ce ne ingrasam in timpul iernii?
Foto: zimbio

In timpul lunilor ne iarna ne ingrasam, uneori fara sa ne dam seama, alteori suntem constienti ca luam cateva kilograme in plus. De ce? Afla in continuare care sunt motivele pentru care iarna ne ingrasam.

Iarna nu prea ai chef sa iesi din casa pentru plimbarea necesara de seara, aminteste How Stuff Works. De asemenea, din cauza ca ziua este mai scurt si se intuneca mai repede nu iti mai vine sa mergi la sala de sport, gandindu-te ca o sa faci acasa exercitiile necesare pentru a te pastra in forma.

Atunci cand iesi de la munca si esti inghetat ai chef doar o masa calda, dupa care sa te cu cuibaresti intr-o patura calda si sa te uiti la televizor. Astfel, nu vei consuma caloriile acumulate in timpul zilei.

Primavara si vara ai chef de mai multe activitati, printre care curatenia din casa sau curte. Daca stai la curte, iesi afara sa maturi frunzele sau sa te ingrijesti de gradina. Daca stai la bloc si vremea este frumoasa, ai mai mult chef sa te apuci de curatenia generala, adica sa speli geamuri, sa cureti covoarele sau sa speli perdelele.

De asemenea, vara si primavara, chiar si toamna, ai chef sa te plimbi prin parc, insa iarna aceasta dorinta este mult mai mica.

In sezonul rece corpul are nevoie sa genereze mai multa caldura pentru a ne incalzi si pentru a face acest lucru trebuie sa fie mai bine hranit. In concluzie, mananci mai mult. Acesta este motivul pentru care te simti mai infometat pe timpul sezonului rece.

Chiar si o persoana care merge la sala zilnic este afectata de iarna. De ce? Pentru ca in perioada sarbatorilor merge in vizita la ruda si nu mai poate merge la sala si nici nu prea are chef sa faca exercitiile acasa, preferand sa stea cu familia.

In cele din urma un alt motiv pentru ca te ingrasi este insasi mancarea. Chiar si cei mai atenti oameni la regimul alimentar tind sa isi iasa din mana si sa isi faca de cap cu mancarea.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#greutata perioada iarna, #iarna sezon ingrasare, #silueta sarbatori , #silueta