Femeile care beau sunt mai putin predispuse sa se ingrase

Marti, 09 Martie 2010, ora 14:58
2952 citiri
Femeile care beau sunt mai putin predispuse sa se ingrase

Multe dintre femei se feresc de alcool, indiferent ca este vorba despre cocteiluri, vin sau bere, stiind ca acestea abunda in calorii. Un studiu recent a scos insa la iveala faptul ca femeile care consuma alcool moderat tind sa nu ia in greutate in timp.

Iar riscul de a lua in greutate scade pe masura ce numarul paharelor creste, relateaza CNN, care citeaza Health.com. In cazul femeilor care consuma intre 1,5 si 3 bauturi pe zi, riscul de a deveni supraponderale sau obeze scade, de la 27% la 61%, comparativ cu femeile care nu consuma deloc alcool.

In ciuda acesteui fapt, consumul de alcool afecteaza toate laturile existentei, nu doar greutatea. Pot aparea probleme psihologice, pot aparea probleme la munca, in relatiile cu ceilalti, existand efecte secundare si in ceea ce priveste sanatatea, riscul de cancer la san fiind doar una dintre acestea.

Studiul nu doreste sa incite la consumul de alcool, insa scoate in evidenta faptul ca acesta nu trebuie ocolit, daca exista deja obiceiul unui pahar sau doua la cina, a explicat Scott Kahan, din cadrul Universitatii George Washington, in Washington DC.

Concluziile cercetarii au aparut in urma monitorizarii a aproape 20.000 de femei cu greutate normala. Chestionate cu privire la consumul de alcool, 40% dintre subiecte au raspuns ca nu beau.

Doar 3% au recunoscut ca servesc 2,5 bauturi pe zi. Peste 13 ani, 4 din 10 femei erau deja obeze, mai ales in randul celor care practicasera abstinenta in ceea ce priveste alcoolul.

Caloriile din alcool, metabolizate diferit

S-a observat ca cele care aveau obiceiul de a consuma alcool au taiat in timp din alte alimente, in special din carbohidrati, constiente de caloriile lichide. Chiar daca, per total, numarul caloriilor era putin mai mare decat in cazul celor care nu consumau alcool (1.800/1.670), se pare ca aceste calorii care provin din alcool sunt metabolizate diferit, ele neavand aceeasi consistenta ca a celor care provin din mancare.

Si alte studii au aratat ca alcoolul cu masura este benefic, el tinand inima sanatoasa si micsosrand riscul de atac cerebral. Potrivit acestora, riscul putin crescut de cancer la san nu este mai mare decat beneficiile pe care le aduce consumul moderat de alcool, aici evidentiindu-se mai ales vinul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alcool greutate femei, #consum alcool beneficii, #alcool silueta, #calorii alcool , #silueta
Comentarii
L
Lake
rank 1
Femeile care beau sunt mai putin predispuse