Slabeste fara dieta, tinand cont de cateva trucuri!

Sambata, 20 Martie 2010, ora 18:09
6711 citiri
Slabeste fara dieta, tinand cont de cateva trucuri!

Uita de regimurile draconiene si obsesia de a numara calorii! Multe studii au aratat ca sunt indeajuns cateva schimbari mici pentru ca rezultatele sa fie fabuloase.

Si nu e vorba de a inlocui inghetata cu mazare sau cafeaua cu apa plata cu lamaie. Privarea de ceea ce-ti place ar putea avea rezultate dezastruoase. Asa ca urmeaza sfaturile nutritionistului britanic Nicole Berberian, citat de Daily Mail.

Sare

Scutura mai rar solnita deasupra farfuriei. Cand scuturi o singura data solnita cad aproximativ 0,5 grame de sare. Asa ca fa acest gest mai rar. Minus 3 astfel de miscari pe zi te vor scuti, la finele saptamanii, de 31,5 grame de sare. Cei mai multi dintre noi consumam cam 9 grame de sare pe zi.

Asta, in timp ce cantitatea zilnica recomandata este de 6 grame. Asa ca si daca reduci putin din cantitatea de sare zilnica tot e un progres. Reducand cantitatea de sare zilnica cu 3 grame te vei bucura de o tensiune arteriala mai mica, de un risc mai mic cu 13% de infarct si de asemenea cu 10% mai mic de boli de inima.

Zahar

In loc de doua lingurite de zahar in cafea sau ceai, multumeste-te cu una. In acest fel, la finele zilei vei fi consumat cu 30 de grame mai putin zahar (asta daca 6 cescute e portia ta zilnica). Pe an, acest efort se traduce in 11 kilograme de zahar. La 15 calorii pe lingurita, inseamna ca ai taiat, anual, 32.000 de calorii.

Ca sa arzi atata amar de calorii ar trebui sa alergi la 12 maratoane, arzand 100 de calorii la fiecare 1,6 kilometri.

Grasimi

Evita produsele care au pe eticheta, la ingrediente, denumirea grasimi hidrogenate. Aici pot intra prajiturile, biscuitii sau produsele de patiserie. Studiile arata ca si o cantitate mica de grasimi hidrogenate iti cresc riscul de boli de inima mai mult decat daca ai consuma orice altceva.

Daca ai inlocui doar 2% din caloriile provenite din acest tip de grasimi cu calorii provenite din alt fel de grasimi, acest risc s-ar injumatati.

Carbohidrati

In loc sa-ti umpli farfuria cu carbohidrati (paste, orez, cartofi) si carne, umple intai jumatate de farfurie cu salata sau legume, apoi imparte in doua parti ce a mai ramas si umple-le in mod egal cu carbohidrati si carne.

Injumatatind cantitatea de orez, de exemplu, poti reduce cantitatea de calorii cu 200 (in conditiile in care o portie de 250 de grame contine 400 de calorii). Fa asta o data pe zi si in doua saptamani vei fi taiat indeajuns de multe calorii (aproape 3.000) incat sa topesti 500 de grame de grasime.

Pielita de pui

Indepartand pielita de pe pui inainte de a-l manca vei face ca 4 grame de grasime sa nu ajunga in organism, fara a te infometa. Renuntand la o parte din grasimile saturate, nu numai ca te va ajuta sa slabesti, dar iti va tine colesterolul sub control (grasimile saturate blocheaza circulatia din artere) si va face ca riscul de boli de inima sa fie mai mic.

Suc

Inlocuieste sucurile carbogazoase dulci (Cola contine 8 lingurite de zahar la fiecare cutie) cu apa, macar o data pe zi, si vei taia 40 de grame de zahar de fiecare data. Pentru ca zaharul "lichid" din bauturi ajunge foarte repede in sistem, fiind greu de metabolizat, poti sa-ti maresti riscul de diabet.

Alune

A manca alune fara sa te gandesti e una dintre cele mai mari capcane. In 100 de grame de alune sunt 622 de calorii; ar fi nevoie de o ora de inot pentru a anihila aceste calorii.

Ketchup

Foloseste mai cu zgarcenie ketchupul, pentru ca acesta abunda in zahar. Rezuma-te la doua lingurite, pentru a micsora si cantitatea de zahar care ajunge in organism.

Oamenii de stiinta estimeaza ca introducem in organism 200 de grame de zahar pe zi, de mai bine de 4 ori mai mult decat avem nevoie. Excesul de zahar duce la luarea in greutate, aceasta fiind asociata cu problemele de sanatate, cum ar fi riscul de cancer, de boli de inima si diabet.

Mic dejun

Niciodata nu lua micul dejun pe fuga. Un croissant are 400 de calorii iar un latte de la Starbucks 265 de calorii. Totalul: aproape 700 de calorii constand in grasimi saturate si zahar. 100 de grame de croissant au 20 de grame de grasimi, marea majoritate saturate, iar bautura contine 13,8 grame de grasimi, din care 8,6 grame saturate.

Trezeste-te mai devreme si mananca doua felii de toast (ideal din cereale integrale) si o ceasca de ceai. Te vei alege si cu banii si cu un minus de 500 de calorii (doua felii de toast au 148 de calorii, in timp ce ceaiul are 30). Chiar si daca adaugi unt si gem si o lingurita de zahar in ceai, tot vei slabi.

Sampanie

Cand sarbatoresti, sampania e cea mai buna alegere (100 de calorii), mai buna decat un pahar de vin sau un cockteil (paharele din ziua de azi sunt mult mai mari decat cele de pe vremea bunicii).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Un nutriționist a detaliat o serie de schimbări simple de stil de viață care vor ajuta pe oricine să piardă în greutate, fără să elimine mâncărurile preferate sau să urmeze o dietă...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#trucuri slabit, #slabire fara regim, #pastrare silueta, #reguli alimentatie sanatoasa, #fara regim slabire , #silueta