4 factori de care depinde slabirea - Ce efect au noptile pierdute

Sambata, 09 Septembrie 2017, ora 08:58
22025 citiri
4 factori de care depinde slabirea - Ce efect au noptile pierdute
Foto: Arhiva personala/Dani Grigore

Aud des intrebarea: "in cat timp o sa slabesc 10kg?". Raspunsul meu este mereu "Nu stiu!", iar acest lucru ii bulverseaza pe majoritatea celor care intreaba.

Acest raspuns este cel mai aproape de adevar, intrucat a slabi un anumit numar de kilograme depinde de mai multi factori. De aceea, este foarte greu sa estimezi durata procesului de slabire, explica pentru Ziare.com antrenorul Dani Grigore.

Daca ai urmat sau urmezi o dieta sau un program de slabire, in mod sigur ai un termen limita in care vrei sa slabesti un anumit numar de kilograme. Insa, rezultatele eforturilor tale depind de mai multi factori, nu numai de cat de eficace este dieta sau cat de profesionist este antrenorul. Iata patru factori ce influenteaza rezultatele dietei sau a programului de fitness.

1. Disciplina alimentara

Acest factor este mai important chiar si decat exercitiile pe care le efectuezi. Pentru a putea obtine rezultate, dieta si disciplina ta alimentara trebuie sa fie exemplare.

Indiferent ce dieta urmezi, trebuie sa fii indeajuns de disciplinat si sa nu te abati de la ea. Pentru dieta recomand consultarea unui nutritionist, deoarece acesta te va indruma catre un plan alimentar adaptat corpului si nevoilor tale.

Nu urma planuri alimentare si diete standard, "luate de pe net". Acestea nu sunt adaptate nici corpului tau, nici a stilului tau de viata si nu vor da rezultate sanatoase.

2. Stilul de viata

Indiferent cat de bine urmezi o dieta, daca nu ai un stil de viata adecvat, nu o sa slabesti.

Pentru a slabi eficient, ai nevoie de un stil de viata activ, dar si de odihna. Trebuie sa fii activ, sa faci miscare, dar in acelasi timp este nevoie de odihna, pentru recuperare.

Un element ce pune bete in roate planului de a slabi, ba chiar anuleaza orice progres il reprezinta noptile pierdure. Noptile pierdute deregleaza atat programul de odihna, cat si rutina alimentara.

3. Corectitudinea exercitiilor de slabit

Nici cea mai miraculoasa dieta nu are rezultate daca nu faci miscare in mod regulat. Recomandate sunt exercitiile de fitness sau de forta. Afla mai multe despre tipurile de exercitii si cu ce te ajuta fiecare.

Conteaza nu doar executarea corecta a exercitiilor, cat si respectarea seriilor si a repetarilor.

Chiar daca esti obosit, sa nu sari niciodata peste serii sau repetari deoarece vei ajunge sa te minti singur. Si nu o sa slabesti (pentru ca lucrezi ineficient) nici daca mergi la sala pentru tot restul vietii!

Trebuie sa fii disciplinat atat in alimentatie, cat si in executarea exercitiilor.

4. Propriul metabolism

Acesta este un factor des ignorat de toate persoanle care vor sa slabeasca. Metabolismul tau va sta de cele mai multe ori in calea atingerii obiectivelor propuse in sala.

Dar nu lasa acest factor sa fie decisiv. Iti poti ajuta metabolismul si-i poti spori viteza prin consumul de alimente ce favorizeaza acest lucru.

Ajuta-ti metabolismul si el nu te va lasa la greu. Unul dintre secrete il reprezinta condimentele.

Ce trebuie sa retii

Probabil ca in drumul tau de a pierde kilograme, te-ai lovit de unul din factorii enumerati mai sus. Dar ceea ce vreau sa retii este ca niciun rezultat in fitness nu se aseamana cu altul. De altfel, niciun client nu se aseamana cu altul.

Dupa cum observi, fiecare factor ce influenteaza rezultatele programelor de slabit este unul "personal". De aceea, cel mai util sfat pe care ti-l pot da este sa te documentezi, atat despre fitness, cat si despre tine. Numai cunoscandu-te vei obtine rezultatele dorite.

Dani Grigore,

Instructor personal si fitness manager Pure Jatomi Fitness Tomis Mall Constanta

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Factorii de care depinde slabirea, #noptie pierdute ingrasare, #nopti pierdute slabire, #cauze nu slabesti , #slabire