5 reguli care ar trebui sa fie suficiente ca sa slabesti

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 21:57
5337 citiri
5 reguli care ar trebui sa fie suficiente ca sa slabesti
Foto: Shine

Cei care vor sa slabeasca au la dispozitie o multime de diete si strategii, numarul acestora devenind din ce in ce mai mare, mai ales ca nutritionisti nu pierd timpul, efectuand studii peste studii, pentru a descoperi ce anume ajuta si ce iti poate zadarnici eforturile.

Daca insa nu stii ce regim sa alegi, iata cinci reguli dovedite stiintific, care pot fi suficiente pentru a slabi, conform Shine, si care sunt si usor de urmat deoarece se potrivesc cu aproape orice stil de viata.

1. Include migdale in dieta

Atunci cand ai pofta sa mananci ceva sarat intre mesele principale, evita biscuitii, floricelele de porumb sau chipsurile. In locul lor alege migdale, despre care s-a demonstrat ca ajuta la eliminarea kilogramelor in plus.

Un studiu realizat in California, cu ajutorul a 65 de barbati si femei care tineau un regim cu putine calorii, a scos la iveala faptul ca aceia care au consumat migdale au slabit in jurul taliei cu aproape 50% mai mult decat cei care nu au mancat asa ceva, in ciuda faptului ca numarul total de calorii consumate zilnic era acelasi la ambele categorii de subiecti.

Totodata, un grup de cercetatori spanioli a descoperit ca o alimentatie in care au fost inclusi acizi grasi mononesaturati, care se gasesc spre exemplu in migdale si avocado, a dus la o depunere mai mica de grasime in zona abdominala, comparativ cu o dieta bogata in carbohidrati, care a determinat o crestere a acesteia.

2. Consuma mai multe fibre

Fibrele sunt digerate mult mai greu, intr-un timp aproape dublu fata de carbohidrati spre exemplu, iar cand digestia se realizeaza mai incet este redusa si eliberarea de glucoza in sange. Asta inseamna mai putina insulina secretata de pancreas si, deci, mai putina grasime acumulata in zona abdomenului.

Un studiu realizat cu ajutorul a 2.900 de adulti a aratat ca cei care au consumat mai multe fibre au avut o greutate mai mica, un nivel al insulinei mai mic si o talie mai subtire decat cei care au mancat mai putine fibre.

Specialistii recomanda sa oferi organismului cel putin 25 de grame de fibre zilnic, alimente bogate in acestea fiind legumele, fructele, leguminoasele, orezul brun si produsele din cereale integrale.

3. Mananca proteine

Acestea te ajuta sa te simti satul pentru mai mult timp deoarece, ca si fibrele, se digera mai greu. Totodata, unele studii sugereaza ca proteinele ajuta la scaderea nivelului hormonului numit grelina, care stimuleaza apetitul.

Conform unui studiu realizat in Danemarca, cu ajutorul a 60 de barbati si femei, cei care au mancat proteine in proportie de 25% din totalul zilnic de calorii au pierdut aproape de doua ori mai multa grasime dupa sase luni, comparativ cu cei care au avut o dieta cu doar 12% proteine.

4. Evita indulcitorii artificiali

Un studiu realizat pe parcursul a cinci saptamani in cadrul Universitatii Purdue a relevat faptul ca sobolanii care au primit cantitati nelimitate de iaurt indulcit artificial au consumat mai multe calorii si au castigat mai mult in greutate decat cei care au consumat iaurt indulcit cu zahar.

5. Renunta la un aliment bogat in calorii

Daca elimini doar un singur aliment caloric pe care il consumi in mod frecvent, cum ar fi o cafea 3 in 1, poti taia 200-250 de calorii, care se vor cunoaste in timp. Renunta in special la ceva dulce, care nu implica si privarea organismului de nutrienti.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#slabit, #reguli slabit, #cum slabesti, #reguli eficiente slabit, #reguli slabit dovedite stiintific , #slabire