Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Chirurgia post-bariatrica, pasul definitiv catre corpul visat: In ce consta si cat dureaza recuperarea

Duminica, 05 Martie 2017, ora 20:46
7186 citiri
Chirurgia post-bariatrica, pasul definitiv catre corpul visat: In ce consta si cat dureaza recuperarea
Foto: Fotograful tau

Marele avantaj al chirurgiei post-bariatrice este acela ca ajuta pacientul obez care a slabit prin eforturi importante de vointa sa-si mentina greutatea.

Este efectul sustinut si de studii recent publicate in SUA care au demonstrat ca pacientii obezi operati pe stomac au slabit mai mult si si-au mentinut greutatea daca si-au facut interventii de corectie a conturului corporal decat cei care nu au facut aceste interventii.

Chirurgia conturului corporal dupa slabiri excesive este o chirurgie care se situeaza la limita dintre chirurgia estetica si cea reconstructiva. Pentru pacientii care au slabit mult, peste 50-100 kg, faldurile inestetice de piele care se formeaza necesita in general corectii.

In functie de numarul de kilograme inlaturate prin procesul de slabire, de varsta pacientului, dar si de calitatea tegumentului acestuia, pot fi necesare corectii la nivelul intregului corp sau doar la anumite segmente ale acestuia, explica dr. Carmen Giuglea pentru Ziare.com.

Vorbim astfel despre "total body lift" sau despre "lower body lift" (liftingul circular al etajului mijlociu al corpului), asociat eventual cu corectia sanilor, coapselor sau bratelor.

Rezultatul final al acestor interventii consta in obtinerea unui bun contur corporal, cu pretul inerent al unor cicatrici. Acestea vor fi plasate insa in zone care sa poata fi ascunse in lenjerie si, cu timpul, vor deveni discrete, greu vizibile.

Pentru ca aceste interventii sa fie cat mai usor suportate de pacient, ele trebuie sa se desfasoare rapid, astfel incat anestezia sa nu dureze mai mult de 2-4 ore (in functie de complexitatea interventiei) si sa rezolve cat mai multe dintre probleme.

De aceea, este important sa fie facute de o echipa bine antrenata de chirurgi plasticieni si cu sprijinul unui anestezist care sa cunoasca specificul pacientilor postbariatrici.

Efectuarea corectiilor corporale este indicata la minimum 6 luni de la stabilizarea greutatii postslabire, dupa o reevaluare biologica completa a pacientului.

In functie de tipul de interventie care se practica, recuperarea poate dura intre 7-14 zile, pacientul putandu-se intoarce la activitatile curente cu conditia evitarii unor eforturi excesive si purtarii unor garment-uri speciale (burtiera, pantaloni, bustiera etc).

Desi nu sunt interventii simple, iar asocierea lor creste gradul de dificultate, totusi pot fi relativ usor suportate de catre pacient, daca sunt corect planificate, iar pacientul e cooperant.

Remodelarea corporala conduce inevitabil si la imbunatatirea starii psihice a pacientilor, care prin procesul de slabire pot ajunge sa inlocuiasca complexul de a fi obezi cu acela de a avea un aspect dizgratios din cauza pielii care ramane in exces.

Rolul informarii este esential, pentru ca pacientii sa cunoasca de la bun inceput care sunt consecintele slabitului excesiv si ce se poate face in acest caz. Pacientul trebuie sa-si decida in cunostinta de cauza calea de urmat.

Dr. Carmen Giuglea, doctor in stiinte medicale, medic primar in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva

Clinica Perfect Estetic

www.chirurgieestetica.ro

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Chirurgia postbariatrica, #inlaturare exces piele dupa slabire, #slabire excesiva piele ramasa, #chirurgia conturului corporal , #slabire