Cum sa slabesti chiar mancand la restaurant

Duminica, 12 August 2012, ora 08:02
5177 citiri
Cum sa slabesti chiar mancand la restaurant

Cum este vara si ba iesi la o terasa cu prietenii, ba esti la mare si nu poti sa iti faci singur mancarea, este greu sa iti pastrezi dieta si iti este tare frica sa nu pui la loc kilogramele pe care le-ai dat jos cu atata efort in aceasta primavara.

Totusi, poti sa mananci in localuri fara nicio problema si sa-ti mentii silueta, atata timp cat stii niste reguli, precum cele oferite de Prevention:

Uita-te la meniu inainte sa ajungi acolo

Daca te hotarasti sa mananci la un restaurant anume si il stii dinainte de a pleca de acasa, este foarte usor sa ii cunosti si meniul. Mai toate localurile au pe Internet scrisa mancarea pe care o servesc, asa ca poti sa te uiti pe indelete ce poti comanda astfel incat sa se potriveasca cu dieta ta.

Stai intr-un loc linistit

Persoanele care stau in cele mai aglomerate si zgomotoase zone ale restaurantului mananca cel mai mult. Asa ca este bine sa faci rezervare si sa alegi din timp un loc linistit.

Comanda primul

Te-ai hotarat sa alegi ceva usor de pe meniu, dar cand vezi ce comanda persoana cu care stai la masa, este imposibil sa nu ti se faca pofta... cam asa se intampla mereu cand nu esti primul care comanda. Scapa de tentatie si spune ce vrei sa mananci, dupa care fiecare poate sa isi ia ce doreste. Daca nu stii ce vrei, intreaba chelnerul care este cea mai sanatoasa mancare pe care o au.

Intreaba ospatarul ce te intereseaza

Inainte de a comanda, poti intreba fara jena ospatarul despre ce contine un fel de mancare, daca poti inlocui anumite ingrediente, ce marime are portia, daca exista si o varianta mai saraca in grasimi. Intr-un restaurant modern, care se respecta, nimeni nu se va uita ciudat la tine.

Ai grija la aperitiv

Uneori aperitivul contine fel de fel de creme si ingrediente care ingrasa, asa ca daca iti este pofta de asa ceva, poti renunta la felul principal de mancare. Poti pur si simplu consuma o salata cu tot felul de sendvisuri si alte amestecuri de pe tava cu aperitive si atat.

Ai grija cu alcoolul

Bautura poate sa omoare orice dieta, asa ca trebuie sa ai mare grija cu ea. In primul rand, nu amesteca mai multe feluri, iar daca vrei sa pastrezi o limita, este mai bine sa comanzi cate un pahar de vin decat o sticla intrega, caci altfel iti este foarte usor sa intreci masura fara macar sa iti dai seama.

Ai grija la portii

Restaurantele au de obicei portii si de 3 ori mai mari decat cele pe care ar trebui sa le consumi fiind la dieta. Mananca pana cand nu iti mai este foame, nu pana simti ca iti plesneste rochia.

O portie de carne nu trebuie sa fie mai mare decat o carte de joc, o salata verde nu mai mare de causul mainii, un fruct cat o minge de tenis, iar o bucata de branza nu mai mare decat degetul aratator si mijlociu impreuna.

Practica regula celor 3 inghitituri

Incearca sa iti potolesti pofta de dulce cu ajutorul fructelor, dar daca acest lucru nu mai este posibil la un moment dat si simti ca trebuie sa mananci neaparat o prajitura, nu gusta din ea de mai mult de 3 ori, dupa care las-o deoparte.

Este foarte posibil ca organismul sa considere ca este suficient si sa nu mai pofteasca in aceeasi zi la ceva dulce, iar tu sa scapi cu mai putine calorii.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#mancat sanatos restaurant sfaturi, #mancare sanatoasa restaurant trucuri, #mancare dieta restaurant , #slabire