Cum sa te motivezi ca sa incepi o dieta

Sambata, 14 Martie 2015, ora 12:01
18421 citiri
Cum sa te motivezi ca sa incepi o dieta
Foto: CBC News

Cand intri intr-un program de slabit, este important sa cauti niste obiective reale. Aici ai cateva sfaturi de la experti despre cum sa gasesti aceste obiective pe care le poti intalni incat sa previi cresterea in greutate.

Cum gasesti obiectivele

Acestea ar trebui sa fie:

Clare - Pentru o scadere reala in greutate, trebuie sa ai niste obiective bine definite, ca de exemplu scaderea grasimii din corp cu 10%, scaderea a 50 de kg sau sa ajungi la o anumita masura.

Reale - Daca pierzi mai mult de 1,5 kg intr-o saptamana, esti cel mai probabil supusa la pierderea de apa din organism, ceea ce poate lasa urme asupra sanatatii tale si poate duce la recresterea rapida in greutate.

Dependenta de timp - Pentru o scadere in greutate eficienta, ai nevoie de niste termene limita, care iti vor creste motivatia. Da-ti un an la dispozitie pentru a scadea 75 de kg sau doua luni pentru a pierde 10% din grasimea corporala si impune-ti niste masuri lunare pe care trebuie sa le atingi in timpul procesului.

Dietele: Inutile pentru slabit, indispensabile pentru sanatate

Nu te grabi

Cel mai important lucru de tinut minte este sa iti creezi niste obiective pentru pierderea in greutate, pentru ca slabirea eficienta dureaza. Nu te increde in acele reclame pentru produsele dietetice, care iti promit ca vei trece "de la masura 20 la 6" in cel mai scurt timp.

Chiar daca ai facut-o, slabirea brusca creeaza o presiune asupra corpului tau si s-ar putea sa sfarsesti in a le recastiga in cel mai scurt timp. Daca iti propui sa pierzi 50 de kg, un obiectiv realist ar fi sa pierzi 1,5 kg pe saptamana, ceea ce inseamna o perioada de opt luni. Ti se poate parea o perioada extrem de lunga, dar incet si intelept vei castiga cursa.

Reevalueaza obiectivul in mod regulat

Greutatea ta curenta si obiectivul pentru slabit iti vor influenta numarul de kilograme pe care le poti pierde intr-o luna. Ca regula generala, cu cat slabesti mai putin, cu atat mai mica va fi ambitia ta de a atinge obiectivul dorit. De aceea ar trebuie sa reevaluezi lunar obiectivul tau de slabit bazat pe kilogramele de care trebuie sa scapi.

Apa, lamaie si piper- 3 ingrediente pentru un corp de invidiat

Accepta ca fiecare corp actioneaza diferit

Sa iti gasesti o partenera de slabit poate fi o motivatie, dar ar trebui sa iti gasesti singura obiectivul. Daca obiectivul prietenei tale este sa slabeasca 25 de kg, in timp ce tu vrei sa slabesti 50 kg, tine minte ca poate ea isi va atinge mai repede scopul si sa incerci sa slabesti mai mult decat ea intr-o luna, pentru a tine ritmul, nu este o idee buna.

Diete sanatoase

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#metode slabire, #obiective cura slabire, #metode motivare slabit , #slabire