Regimul pe baza de supa: pro si contra

Sambata, 03 Ianuarie 2009, ora 20:27
4450 citiri
Regimul pe baza de supa: pro si contra

Gata, au trecut sarbatorile si zilele de gratie de dupa ele. E cazul sa te razbuni pe cele cateva kiloigrame depuse "accidental" in locurile strategice. O dieta cu supa este exact ceea ce ai nevoie. Nu te va tine flamanda si, in acelasi timp, te va hidrata.

iDieta iti propune un regim pe baza de supa, de sapte zile, sanatos si lejer, care te va ajuta sa iti recapeti silueta, dar si sa sa te mentii in forma.

Principiu

Acest regim de 7 zile (urmat de o faza de stablilizare de 7 zile) se axeaza pe consumul unei supe hipocalorice, combinata cu alte 2 sau 3 alimente, in functie de zi. Totul poate fi consumat indiferent de cantitate.

Obiectivul acestui program de slabit este de a curata sistemul digestiv. Cu cat consumi mai multa supa, cu atat arderea grasimilor este mai mare.

Supa poate fi facuta din legume de sezon (ceapa, varza, tomate, morcov...), fierte mai intai la foc mare, timp de aproximativ zece minute, si apoi la foc mic, pana ce se inmoaie. Trebuie precizat ca aceste legume nu vor fi pasate, tocmai pentru ca supa sa fie satioasa.

7 zile de regim

Ziua 1: supa + fructe. Se vor alege fructe cu un aport caloric slab. Sunt interzise bananele.

Ziua 2: supa + legume, dupa preferinta, proapspete, sau preparate in aburi. Sunt de preferat legumele verzi.

Ziua 3: supa + fructe si legume verzi

Ziua 4: supa + banana + lapte degresat

Ziua 5: supa + carne de vita (intre 300 si 600 g) si rosii

Ziua 6: supa + carne de vita si legume verzi

Ziua 7: supa + orez brun, fructe fara aport de zaharuri si legume

Pro

Regimul pe baza de supa implica o pierdere insemnata a kilogramelor in plus (intre 5 si 7 kilograme). Taie pofta de mancare, deoarece este consumata o cantitate importanta de fructe, dupa bunul plac. Sunt recunoscute calitatile curative ale acestui regim, care permite o "curatare" a intregului organism.

Contra

Ca orice regim hipocaloric, reluarea in greutate este aproape inevitabila, chiar dupa o faza de stablilizare. Pierderea grasimilor poate fi insotita si de o pierdere a masei musculare, de aici aparand si o tulburare a starii generale si o senzatie de oboseala.

Acest regim prezinta un risc de carente; este de preferat sa fie insotit de suplimente cu minerale si vitamine, pentru a evita orice problema. De aceea, inainte de a tine acest regim este obligatoriu consultul unui medic specialist!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Peste 250 de site-uri care vindeau medicamente pentru slăbit și diabet contrafăcute au fost blocate. Platformele de socializare, invadate de anunțuri
Peste 250 de site-uri care vindeau medicamente pentru slăbit și diabet contrafăcute au fost blocate. Platformele de socializare, invadate de anunțuri
Firma de securitate cibernetică BrandShield a eliminat peste 250 de site-uri web care vindeau versiuni false ale medicamentelor populare pentru slăbit şi diabet din clasa GLP-1, a declarat...
Dacă vrei să faci supă cu legume congelate, nu sări peste acest pas crucial
Dacă vrei să faci supă cu legume congelate, nu sări peste acest pas crucial
Ingrediente proaspete sunt adesea considerate mai bune decât cele congelate, dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat, cel puțin în ceea ce privește legumele. Alternativele congelate...
#dieta, #supa, #slabire, #dezavantaje , #slabire