Reguli pentru a slabi frumos atunci cand alergi

Luni, 08 Iunie 2009, ora 07:04
56320 citiri
Reguli pentru a slabi frumos atunci cand alergi

Toata lumea stie ca poti scapa de kilogramele in plus alergand. Un corp frumos, relaxare si un tonus bun pot fi obtinute numai punandu-ti adidasii in picioare si, preferabil intr-un parc, alergand.

Fireste, trebuie sa urmezi cateva reguli, pentru ca rezultatul sa fie de durata.

Women's Running a stabilit cele mai importante reguli de urmat in conditiile in care te decizi sa alergi pentru a slabi.

Cunoaste-ti consumul caloric

Pentru ca alergarea sa nu fie in zadar, trebuie sa stii cate calorii trebuie sa arzi pentru a slabi. De exemplu, o femeie in varsta de 30 de ani trebuie sa consume (dupa standardele americane N.R.) cel putin 2100 de calorii zilnic. Pentru a slabi, ai nevoie sa mananci alimente cu mai putine calorii, sau sa le arzi pe cele consumate cu ajutorul sportului.

Fixeaza-ti o tinta realista

Multe femei pica in capcana standardelor de frumusete. Adevarul este ca fiecare corp este diferit, iar greutatea optima trebuie calculata in functie de sanatate, energie si stil de viata. Inainte de a-ti stabili "planul de bataie", consulta un nutritionist.

Ramai "in priza"

Chiar si atunci cand slabesti, ai nevoie toate felurile de alimente si nutrienti. Femeile active trebuie sa consume zilnic 50-60 la suta carbohidrati, 20-30 la suta proteine si 20-30 la suta grasimi, din totalul necesarului caloric. Nu te baza pe alimentele "sarace in grasimi", pentru ca multe dintre ele contin substante chimice daunatoare.

Alearga mult si nu foarte repede

Desi alergarea pe termen lung si intr-un ritm mai lent nu arde foarte multe calorii, Janet Rankin, profesor la Universitatea Virginia Tech recomanda acest tip de sport pentru ca muschii sunt modelati treptat si riscul accidentarilor este mai mic.

Kilometri cat mai multi

Fara indoiala, cu cat alergi mai mult, cu atat mai multe calorii arzi. Pentru 1,6 kilometri alergati, arzi 100 de calorii, ceea ce inseamna ca pentru a pierde 500 de calorii, trebuie sa alergi minim opt kilometri. Ideal ar fi sa alergi zilnic, dar daca nu se poate, e bine si de doua ori pe saptamana.

Creste intensitatea

Un studiu realizat in 2006 la o universitate din Canada a relevat faptul ca alergarile combinate cu sesiuni de gimnastica aerobica ard mai multe calorii decat exercitiile de fitness facute zilnic. In timp, vei putea creste viteza de alergare si este bine sa alternezi sprinturile cu alergarea mai lejera.

Crina Manolescu

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#jogging, #slabeste alergand, #alergare slabire , #slabire