Zece motive pentru care nu slabesti

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 07:02
5170 citiri
Zece motive pentru care nu slabesti
Everydayhealth

Atunci cand faci eforturi ca sa slabesti se poate intampla sa nu vezi rezultatele pe care ti le doresti, fara sa iti dai seama care este cauza. Si asta deoarece exista greseli pe care le poti face, desi ai impresia ca te straduiesti ca la carte.

Pentru a sti cat mai multe despre cum sa slabesti, everydayhealth.com iti arata care sunt cele mai comune greseli.

1. Nu faci suficiente exercitii fizice

Numarul de calorii pe care il arzi atunci cand faci miscare este conditionat de mai multi factori cum ar fi durata sau intensitatea exercitiilor. Astfel, alergatul, mersul pe jos si gimnastica aerobica ard mai multe calorii decat mersul pe bicicleta sau inotul.

Trucuri surprinzatoare de slabit, dar confirmate chiar de medici

2. Nu dormi suficient

Lipsa unui somn odihnitor, de 7-8 ore, poate afecta eliberarea anumitor hormoni in organism. In plus, stand treaza pana tarziu in noapte esti tentata sa mananci la ore nepotrivite.

3. Esti prea stresata

Un studiu realizat la o universitate din Pittsburgh releva faptul ca femeile, mai ales cele de varsta mijlocie, se pot ingrasa si din cauza stresului care provoaca nereguli la nivel hormonal. Mai mult, in perioade de stres unele femei cad prada mancatului pe fond emotional, adica nu mai respecta semnalele corpului legate de foame.

4. Nu mananci de trei ori pe zi

Atunci cand sari peste micul dejun, spre exemplu, exista riscul ca poftele pentru carbohidrati sa fie exacerbate, iar mesele ulterioare sa fie mai copioase. Esti mai tentata sa mananci orice iti pica in mana si poate aparea si nevoia de a te recompensa pentru ca ai rabdat mai devereme.

5. Mananci prea mult

Desi probabil ai redus din portii si ai renuntat la anumite produse, inca poti consuma calorii in plus fata de cat trebuie. Spre exemplu, poate ai impresia ca mananci doar o salata, dar, daca ii pui un sos gras, aceasta poate deveni chiar bomba calorica. Cel mai bine este sa te informezi mai mult in ce priveste caloriile pe care le au alimentele si sa respecti un numar de calorii (sub 2.000 zilnic).

Slabeste usor in doua saptamani

6. Bei prea multe calorii

Deseori, cei care vor sa slabeasca pierd din vedere faptul ca sucurile au un continut destul de mare de calorii. De aceea, este bine sa renunti la acestea si la bauturile alcoolice si sa bei doar apa plata.

7. Te rasfeti in week-end

Daca in cursul saptamanii te straduiesti sa nu depasesti 1.300 de calorii pe zi, dar in week-end iti permiti sa te rasfeti cu mai multe bunatati, efortul tau va fi afectat. O solutie pentru a-ti face si poftele din cand in cand, fara sa iti dai peste cap dieta, este sa ai grija sa renunti la altceva atunci cand vrei o prajitura spre exemplu, pentru a te mentine in limita de calorii pe care ti-ai impus-o sau pe care ti-a indicat-o un specialist.

8. Vrei rezultate rapide

Pierderea in greutate in mod corect, fara a-ti afecta sanatatea, se realizeaza in timp, evitand dietele drastice si facand exercitii fizice regulat.

9. Suferi de diverse afectiuni

Daca ai o boala care iti afecteaza mobilitatea va fi mai greu sa faci miscare. In plus, si anumite tratamente care includ steroizi sau insulina spre exemplu pot afecta succesul straduintei tale de a slabi.

10. Ai ajuns la un hop

Diete de slabit: 10 sfaturi bizare de la 10 vedete

Se poate intampla ca, in timpul unei diete, sa ajungi la un stadiu in care sa nu mai slabesti, desi faci aceleasi lucruri ca pana acum. Un astfel de hop poate aparea din diverse cauze insa important este sa nu te descurajezi si sa abandonezi, chiar daca observi ca nu mai ai rezultate pe moment.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#greseli slabit, #motive esuat slabit , #slabire