10 avantaje majore ale trezitului dimineata

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 09:27
8230 citiri
10 avantaje majore ale trezitului dimineata
foto: arhiva

Desi pare un chin, trezitul dimineata este benefic, sanatos si plin de beneficii. Daca pe unele le banuiesti, altele sunt surprinzatoare.

Forbes iti arata cateva avantaje pe care le aduce trezitul dimineata. Un fel de confirmare pentru proverbul: "cine se scoala de dimineata, departe ajunge!"

O serie de studii au dovedit ca cei care se trezesc dimineata sunt, in cea mai mare masura, oameni de succes. Un studiu al unei univesitati din Texas a aratat, ca cei care au obiceiul sa se trezeasca devreme au rezultate mai bune pe plan scolar.

Cei care se trezesc devreme sunt mai optimisti, mai energici, orientati catre succes si catre dezvoltarea personala in mai mare masura decat cei care se trezesc tarziu.

Statisticile sustin ca cei care se trezesc dimineata au o mai buna capacitate de anticipare a problemelor si dovedesc o mai mare abilitate in ceea ce priveste rezolvarea chestiunilor financiare.

Planificarea este o buna strategie daca vrei sa ramai pe linia pe plutirie din toate punctele de vedere. Cei care se trezesc dimineata au capacitatea de planificare in sange, sunt foarte buni organzatori, iar prin toate acestea au numai beneficii.

Cei care se trezesc dimineata au timp pentru gimnastica, au timp pentru micul dejun. Efectul este simplu de intuit. Cei care se trezesc dimineata, statistic vorbind, sunt mai supli si mai sanatosi decat cei care se trezesc tarziu.

Insomniacii si cei care au probleme cu somnul nu fac parte din categoria celor care se trezesc dimineata. Cei care se trezesc devreme nu au astfel de probleme.

Daca cei care se trezesc tarziu au un risc mai mare de a suferi de depresii si psihoze, cei care se trezesc dimineata sunt optimisti si plini de energie.

Cei care se trezesc dimineata fac o substantiala economie de timp. Traficul in marile orase este lejer dimineata, serviciile la prima ora functioneaza mai bine, ajung mai devreme la serviciu si se pot organiza.

Matinalii sunt mai calmi si mult mai relaxati, astfel ca sunt feriti de stres si de toate necazurile pe care acesta le aduce. Pentru cei care isi pun alarma la ceas mai devreme ziua este mult mai lunga, astfel ca nu se plang ca nu au timp.

Pentru ca pot sa-si imparta mai eficient problemele zilnice, pentru ca nu intra in criza de timp, cei care se trezesc devreme stau mai multa vreme cu familia. Cel putin asa spun statisticile.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#trezit dimineata beneficii, #probleme somn , #somn