Adevarul despre somnul de frumusete

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 10:28
8227 citiri
Adevarul despre somnul de frumusete
Foto: understanding-sleep-disorders.com

Somnul de dupa amiaza mai este denumit si somnul de frumusete. Cele cateva ore de somn la orele amizei sunt necesare pentru intretinerea corporala, pentru a avea vitalitatea si forta de care ai nevoie in fiecare zi. Inca din copilarie, somnul linistit si regulat este incurajat, iar daca pastrezi si ca adult acest obicei, efectele se vad imediat.

Ai observat si tu ca dupa o noapte de nesomn ori dupa prea putine ore de odihna si lipsa somnului de dupa amiaza te simti epuizat, ochii se inrosesc, micile cearcane tradeaza starea ta generala si chiar te simti mai batran decat esti, informeaza webmd.com.

Somnul de frumusete nu este un simplu mit, iar daca cel de noapte este esential pentru buna functionare cerebrala, cel de dupa amiaza este un bun tratament de intinerire si mentinere a tonusului.

Un studiu realizat de cercetatorii americani a aratat ca cele doua ore sau chiar cateva minute de somn la orele amizei au ca efect buna functionare a sistemului endocrin, responsabil de secretiile hormonale specifice bunei coordonari a intregii activitati a organismului tau.

Mai mult, in timpul acestor ore de somn se elibereaza hormonii stresului, iar glanda tiroida va functiona in limite normale, deci starile de panica resimtite in perioadele foarte tensionate vor fi departe de tine.

Somnul de dupa amiaza mai este denumit si somnul de frumusete pentru ca organismul are ragaz de a-si reface structura celulara si de a-si restabili echilibrul general normal. Mai mult, in timpul somnului, productia de colagen este accelerata, el fiind principalul factor care determina sanatatea pielii tale.

Cresterea sistemului imunitar este un alt efect al somnului de frumusete. Acest lucru nu inseamna numai un organism intarit, care poate face fata racelilor, oricarui virus ori bacterie. Favorizeaza refacerea tesuturilor, intregului metabolim, iar acest lucru poate fi observat inclusiv la nivelul tenului.

Specialistii sunt de parere ca somnul de frumusete are si importante beneficii asupra restabilirii sistemului afectiv si a stabilitatii emotionale. Deci daca vrei sa ai un stil de viata sanatos, alimentatia si renuntarea la vicii nu sunt singurele masuri pe care le poti lua. Asigura-te ca organismul tau are parte de odihna binemeritata, atat cea de noapte cat si de dupa amiaza.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#somn de frumusete, #somn frumusete beneficii, #somn frumusete necesar , #somn