Alimente care te ajuta sa dormi mai bine

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 12:12
6085 citiri
Alimente care te ajuta sa dormi mai bine

Somnul este un proces extrem de important pentru fiecare persoane, caci atunci corpul se odihneste si isi revine dupa o zi obositoare sau stresanta. Fara suficienta relaxare, organismul uman este mai predispus la boli de inima si cancer. Totusi, expertii au stabilit ca 10% din populatie sufera de lipsa acuta de somn.

Daca si tu ai aceasta problema, nu este cazul sa dai iama in sertarul cu pastile, ci mai degraba poti opta pentru cateva ajutoare naturale. Potrivit Men's Health, oamenii de stiinta recomanda anumite alimente si alte leacuri care te vor ajuta sa te relaxezi seara si iti vor induce o usoara stare de somnolenta.

Ciresele

In cadrul unui mic studiu, participantii au baut 250 de mililitri de suc de cirese dimineata si un alt pahar seara timp de doua saptamani, raportand o imbunanatire considerabila a calitatii somnului. Aceste fructe contin melatonina, un compus care da somnolenta, asa ca merita sa mananci macar o mana de cirese seara daca nu iti poti face un suc.

Pestele

Anumite tipuri de peste si creaturi care mai traiesc in mare contin triptofan, inclusiv crevetii, codul sau tonul. Multa hrana marina, insa, este contaminata cu substante periculoase sau poti fi mintit ca pestele a fost prins in ocean cand de fapt a crescut in ferme, fiind hranit cu mancare indoielnica. Asigure-te ca ceea ce consumi a trait cu adevarat in ocean.

Laptele

Laptele contine triptofan, asa ca un pahar inainte de culcare te va ajuta sa dormi mai repede si mai bine. Incearca varianta organica, aceasta fiind cea mai sanatoasa.

Roinita

Aceasta planta inrudita cu menta te va ajuta sa te odihnesti foarte bine, asigurandu-ti in acelasi timp si o digestie mai buna si scapandu-te de agitatie. Pune 1-2 lingurite de roinita intr-un pahar cu apa fierbinte si tine acoperit pentru 5-10 minute.

Alte ierburi

Si salvia ajuta in acest sens, la fel ca musetelul si alte amestecuri de plante pe care le poti gasi in magazinele naturiste.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#alimente bune somn, #alimente somn ajutor, #somn agitat remedii, #somn remedii naturale , #somn