Avantajul surprinzator al lipsei somnului

Luni, 10 Martie 2014, ora 08:54
5240 citiri
Avantajul surprinzator al lipsei somnului
Foto: Mediste.fr

Persoanele insomniace prezinta un fel de plasticitate cerebrala, lucru ce le confera avantajul de a intelege mai bine, este concluzia unui studiu recent.

Creierul insomniacilor functioneaza mai bine decat al celorlalti, informeaza Medisite.fr, citand un studiu al specialistilor de la Universitatea de Medicina John Hopkins, din SUA.

Potrivit specialistilor, acest lucru este pus pe seama plasticitatii neuronale mai active in comparatie cu persoanele care nu au probleme cu somnul. "Insomnia nu afecteaza pacientul doar noaptea", spun specialistii.

In cadrul cercetarii a fost analizat cortexul cerebral al 28 de persoane, dintre care 18 cu insomnie. Cu ajutorul unei tehnici numite stimulare magnetica transcraniana, oamenii de stiinta au observat ca o persoana, cu cat invata mai repede, cu atat are un nivel de plasticitate neuronala mai activ, lucru constatat la cei cu insomnie.

Pana acum se stia ca insomnia afecteaza concentrarea. Studiul de fata aduce noi informatii despre modul in care trebuie inteleasa insomnia.

#avantaj insomnie, #insomnie benefica, #avantaje lipsa somn , #somn