Cat de importanta este salteaua de pat pentru sanatatea ta?

Miercuri, 04 Aprilie 2018, ora 10:50
6271 citiri
Cat de importanta este salteaua de pat pentru sanatatea ta?

Calitatea somnului, dispozitia si energia cu care ne trezim in fiecare dimineata, dar si starea noastra de sanatate sunt influentate intr-o mare masura de un element la prima vedere banal: saltele pat.

Majoritatea persoanelor isi aleg salteaua de pat in functie de pret, fara sa se gandeasca ca peste cateva saptamani sau luni vor regreta alegerea facuta.

O saltea incorect aleasa nu iti va afecta doar calitatea somnului, ci intregul organism si starea ta de sanatate. Te vei trezi dimineata cu dureri de spate sau de gat, te vei trezi mai obosit decat te-ai culcat sau vei dezvolta diverse alergii pentru ca materialele din care este fabricata salteaua nu sunt chiar de cea mai buna calitate.

Atunci cand vorbim de saltele de calitate, ne referim nu neaparat la cele ortopedice, ci la cele care iti ofera un suport coloanei vertebrale si intregului corp, care nu creeaza puncte de presiune. O saltea de calitate nu este nici prea dura, dar nici prea moale, ci confortabila, iti mentine o temperatura constanta a corpului si te ajuta sa te bucuri de un somn cat mai odihnitor.

Sanatatea ta poate fi afectata de alegerile pe care le faci, chiar si atunci cand vine vorba de saltele pentru pat. Iata care sunt cele 2 greseli majore pe care le poti face atunci cand alegi salteaua pentru pat si care iti pot afecta cu timpul starea de sanatate:

Alegerea dimensiunii incorecte

O greseala frecvent intalnita in momentul achizitiei unei saltele pat este alegerea dimensiunilor incorecte. O saltea prea mare nu va incapea in cadrul patului, in timp ce o saltea mica nu va sta fixa. In orice caz, o saltea cu dimensiunile incorecte nu iti va asigura o pozitie de somn confortabila si va dauna sanatatii tale.

Alegerea duritatii incorecte

Dupa cum spuneam mai devreme, acele saltele de calitate nu sunt nici prea dure, nici prea moi. O saltea mult prea tare nu te va ajuta sa te odihnesti asa cum trebuie, in timp ce o saltea prea moale, desi pare confortabila la prima vedere, s-ar putea sa iti produca dureri de spate. Varianta cea mai buna in acest sens este reprezentata de saltele pat anatomice, care au functii de preluare a formei corpului.

Mai exact, aceste saltele pentru pat ofera corpului sustinerea ideala, se adapteaza coloanei vertebrale si distribuie uniform greutate pe intreaga suprafata a patului. Daca optezi pentru o astfel de saltea, cu siguranta nu te vei confrunta cu dureri de spate sau stari de oboseala a doua zi dimineata.

O alta greseala pe care o facem de multe ori atunci cand vrem sa ne cumparam o saltea este faptul ca nu ne informam destul. Nu stim ce fel de saltea ni s-ar potrivit, care sunt caracteristicile la care ar trebui sa fim atenti.

Exista pe piata numeroase tipuri de saltele, de la cele ortopedice, pana la ce anatomice, din latex sau cu spuma. Fiecare saltea corespunde nevoilor unei categorii de persoane.

Spre exemplu, salteaua anatomica este recomandata persoanelor care se confrunta cu dureri de spate, in timp ce saltelele din spuma asigura un somn odihnitor. Inainte de a alege salteaua pentru pat strict dupa criterii financiare, gandeste-te ca ea este cea care te ajuta sa ai parte de un somn de calitate si sa te trezesti a doua zi plin de energie.

De ce sa te plimbi pe la doctori sa iti tratezi durerile de spate cand poti inlatura cauza lor si sa alegi o saltea pentru pat potrivita nevoilor tale? Investeste in saltele de calitate si in sanatatea ta!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#saltea pat, #saltea calitate, #saltele online , #somn