Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cat timp dureaza, de fapt, un vis

Vineri, 28 August 2020, ora 06:43
21328 citiri
Cat timp dureaza, de fapt, un vis
Femeile viseaza mai des haine Foto: Pixabay.com

Toata lumea viseaza, dar cat dureaza, de fapt, un vis? Adultii si bebelusii deopotriva viseaza in jur de doua ore pe noapte - chiar si aceia dintre noi care pretindem ca nu.

Cercetatorii au descoperit ca, de obicei, oamenii au mai multe vise in fiecare seara care dureaza intre cinci si 20 de minute, potrivit verywellmind.com.

In timpul unei vieti obisnuite, oamenii petrec in medie sase ani visand. Pana la 95% din toate visele sunt uitate rapid, la scurt timp dupa trezire.

Conform unei teorii despre motivul pentru care visele sunt atat de greu de retinut, schimbarile din creier care apar in timpul somnului nu suporta procesarea informatiilor si stocarea necesara pentru formarea memoriei.

Scanarile cerebrale ale indivizilor adormiti au aratat ca lobii frontali - zona care joaca un rol cheie in formarea memoriei - sunt inactivi in timpul somnului cu miscare rapida a ochilor (REM), etapa in care are loc visarea.

Nu toate visele sunt in culori

In timp ce majoritatea oamenilor spun ca viseaza in culori, exista un procent mic de oameni care pretind ca viseaza doar in alb si negru.

Barbatii si femeile viseaza diferit

Cercetatorii au descoperit unele diferente intre barbati si femei atunci cand vine vorba de continutul viselor lor. In mai multe studii, barbatii au raportat ca viseaza arme semnificativ mai des decat femeile, in timp ce visele femeilor se refera la haine.

Este posibil sa va controlati visele.

Un vis lucid este unul in care sunteti constienti ca visezi, chiar daca inca dormi. Aproximativ jumatate dintre oameni spun ca au avut macar o data in viata un vis lucid.

Esti paralizat in timpul somnului

Somnul REM se caracterizeaza prin paralizia muschilor voluntari. Practic, deoarece neuronii motori nu sunt stimulati, corpul tau nu se misca. In unele cazuri, aceasta paralizie poate duce chiar si la starea de veghe timp de 10 minute, o afectiune cunoscuta sub numele de paralizie de somn.

In timp ce experienta poate fi infricosatoare, expertii spun ca aceasta este perfect normala si ar trebui sa dureze doar cateva minute inainte de a reveni controlul muscular normal.

Tehnologia care ne manipuleaza visele, pentru a fi mai buni atunci cand ne trezim

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vise, #somn, #conversatii, #cat dureaza visul , #somn