Cauzele insomniei si metode de combatere

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 08:03
19163 citiri
Cauzele insomniei si metode de combatere

Cauzele insomniei pot fi numeroase si diverse, dar principala cauza este lipsa de disciplina, viata haotica pe care o duc unele persoane.

Obiceiul de a dormi normal, sanatos se invata de acasa, din familie si va fi pastrat toata viata, asa cum se pastreaza toate obiceiurile, bune sau rele, deprinse in copilarie de la parinti si transmise mai departe.

Daca mama impune reguli stricte de somn, copilul va sti de mic sa respecte orele de odihna, cat si de ce trebuie sa doarma si ca noaptea este pentru somn si nu de pierdut in petreceri pana-n zori ori dialoguri sterile cu persoane niciodata vazute, nu de invatat sau de citit pe sub patura. O noapte de nesomn se recupereaza extrem de greu pentru ca odihna de zi nu este la ca somnul de noapte.

Somnul insuficient, pe apucate afecteaza grav sanatatea, ducand la boli grave precum diabetul, depresia, anxietatea, afectiuni cardiace, cancer, slabirea sistemului imunitar, cresterea in greutate si deteriorarea memoriei mult prea timpuriu.

Somnul bun, odihnitor, de sapte-opt ore pe noapte se pregateste de ziua. Nimeni nu te opreste sa bei cafea, dar bea-o cu masura. Doua-trei cesti de cafea pe zi sunt suficiente si niciodata dupa ora 4 dupa amiaza.

Daca place si un ceai verde, foarte bine, de multe ori e chiar necesar, doar ca va trebui sa renunti la o ceasca de cafea si, de asemenea, nu se bea mai tarziu de ora 4, deoarece are cam aceleasi calitati precum cafeaua.

Renunta la bauturile carbogazoase dulci si la bauturile energizante care, de regula, dau dependenta si fac mult rau organismului. Tine minte ca setea se potoleste numai cu apa, plata sau de izvor, si mai rar, cu apa minerala, care consumata constant poate provoca balonari si constipatie.

Daca te simti obosit, incapabil sa mai lucrezi, desi inca nu ai terminat ce ti-ai propus, prepara-ti singur, acasa, un suc din citrice. Tot ce-ti trebuie sunt fructele si un storcator manual. Te vei simti indata in putere, capabil sa lucrezi inca multe ore.

La fel de eficace pentru organism sunt fructele dulci, care energizeaza, amana foamea si taie setea. Inlocuieste energizantele de sinteza din bidoanele de plastic cu o mana de curmale sau stafide. Strugurii si merele de anul acesta sunt foarte dulci, asa ca sigur nu vei simti nevoia bauturilor dulci.

Daca renunti la obiceiurle nesanatoase de peste zi, nu se poate ca noaptea, dupa o zi plina de activitate, sa nu dormi. Daca, totusi, se ajunge la insomnie, trebuie sa stii ca medicamentele pentru somn nu sunt cea mai buna solutie.

Somnul indus cu sedative nu este sanatos, lucru care se poate remarca de a doua zi dupa administrarea pastilelor. Chiar daca te ajuta sa dormi, vei avea un somn artificial si, la trezire, te vei simti mahmur, ca dupa o noapte lunga de betie, vei avea capul greu si senzatia de gura uscata.

Doar o viata ordonata, disciplinata, cu program pe ore care trebuie respectate te poate ajuta sa ai un somn suficient si odihnitor.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#insomnie cauze, #insomnie memorie, #insomnie remedii, #disciplina somnului, #insomnie tratamente naturiste , #somn